Skip to main content

Προληπτικός έλεγχος στα ΤΟΥΟΤΑ Ηilux

H Γ.Γ. Καταναλωτή ανακοινώνει ότι η εταιρεία TOYOTA Ελλάς A.B.E.E. εκτελεί πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου καλύμματος πατώματος καρότσας αυτοκινήτων TOYOTA Hilux.

H Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι η εταιρεία TOYOTA Ελλάς A.B.E.E., σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, εκτελεί πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου καλύμματος πατώματος καρότσας αυτοκινήτων TOYOTA Hilux.

Ο προληπτικός έλεγχος του καλύμματος πατώματος καρότσας αφορά 245 οχήματα, παραγωγής από 13 Ιουλίου 2005 έως 30 Νοεμβρίου 2012. Σε συγκεκριμένης παραγωγής αυτοκίνητα Toyota Hilux με μονή καμπίνα (Single Cab) που μπορούν προαιρετικά να εξοπλίζονται με γνήσιο κάλυμμα πατώματος καρότσας, εξαιτίας της τοποθέτησης της κολλητικής επιφάνειας της έδρασης που συγκρατεί το κάλυμμα στην καρότσα, υπάρχει πιθανότητα αποκόλλησης υπό ακραίες συνθήκες κίνησης με υψηλές ταχύτητες.

Στην Ελλάδα δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση συμβάντος που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Εκτός Ελλάδος, υπήρξε ένα περιστατικό αποκόλλησης καλύμματος χωρίς ωστόσο να προκληθεί κάποιος τραυματισμός.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο εξουσιοδοτημένων επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota σε όλη την Ελλάδα, για να αντικατασταθεί η έδραση του καλύμματος και, αν χρειαστεί, να αντικατασταθεί το κάλυμμα με νέο, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.