Skip to main content

Προκλητικές δηλώσεις ψευδομουφτή Ξάνθης για τουρκική μειονότητα

Ο Αχμέτ Μετέ συνέδεσε με ανάρτηση του στο facebook τα κρυμμένα όπλα σε τζαμί στην Ξάνθη και την πυρκαγιά στο τέμενος Βεγιαζήτ.

Προκλητικές δηλώσεις έκανε ο ψευδομουφτής της Ξάνθης σε ανάρτηση του στο facebook μετά τη σύλληψη του ιμάμη του οικισμού Ηλιόπετρα Τοπείρου για παράνομη οπλοκατοχή.

Ο Αχμέτ Μετέ έκανε λόγο για τουρκική μειονότητα της δυτικής Θράκης και άφησε αιχμές ότι η οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν βρίσκεται πίσω από τα κρυμμένα όπλα σε τζαμί στην Ξάνθη και την πυρκαγιά στο τέμενος Βεγιαζήτ του Διδυμοτείχου.

«Ξαφνικά στον Διδυμότειχο κάηκε το τζαμί. Και τώρα όπλα σε τζαμί. Μήπως τα παιχνίδια στην Ευρώπη κατευθύνονται από το ίδιο χέρι; Αλλά να ξέρουν ορισμένοι ότι η μουσουλμανική, τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης, δεν ανέχεται την τρομοκρατία. Απ' όπου κι αν προέρχεται δεν γίνεται αποδεκτή» έγραψε ο Αχμές Μετέ.

 

Οι δηλώσεις του Μετέ έρχονται να προστεθούν στις πληροφορίες που μετέδωσε το απόγευμα της Τρίτης το ΑΠΕ από την Ξάνθη, σύμφωνα με τις οποίες, μετά την δημοσιοποίηση της σύλληψης του ιμάμη της Ηλιόπετρας, τόσο ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στη Θράκη, όσο και ο Μετέ επιδόθηκαν σε μία προσπάθεια να δημιουργήσουν ζήτημα ύπαρξης δικτύου γκιουλενιστών στην Ελλάδα και να επιρρίψουν την ευθύνη για τα όπλα σε άγνωστα μέλη αυτού του δικτύου. Αυτό έγινε κυρίως μέσω του ελεγχόμενου τουρκόφωνου τοπικού Τύπου. Στη λογική αυτή, η υπερασπιστική γραμμή του ιμάμη, ήταν ότι το τζαμί είναι ανοιχτό διαρκώς και οποιοσδήποτε θα μπορούσε να έχει πρόσβαση και να κρύψει εκεί τα όπλα.