Skip to main content

Προκλητικές δηλώσεις από την Άγκυρα: Ίσως να είναι ψεύτικος ο σεισμός

Ο Δήμαρχος της τουρκικής πρωτεύουσας έχει αναφερθεί και κατά το παρελθόν στους «ψεύτικους σεισμούς», τους οποίους προκαλούν «ξένες δυνάμεις».

Αίσθηση προκαλεί η δήλωση στην οποία προχώρησε για τον ισχυρό σεισμό των 6,1 Ρίχτερ ο δήμαρχος της τουρκικής πρωτεύουσας, Μελίχ Γκιοκτσέκ, ο οποίος υποστήριξε ότι «πρόκειται για ψεύτικο σεισμό», την στιγμή που γίνεται λόγος για τουλάχιστον 10 τραυματίες και σοβαρές υλικές ζημίες σε Ελλάδα και Τουρκία.

Ο Μελίκ Γκεκτσέκ ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter: «Πιστεύω ότι ίσως να πρόκειται για ψεύτικο σεισμό. Δεν λέω ότι είναι βέβαιο, αλλά είναι μια πολύ σοβαρή πιθανότητα. Λέω ότι θα πρέπει σίγουρα να ερευνηθεί. Υπήρχε ένα σεισμογραφικό πλοίο κοντά στο επίκεντρο; Εάν ναι, σε ποια χώρα ανήκει;».

Ο Δήμαρχος της τουρκικής πρωτεύουσας έχει αναφερθεί και κατά το παρελθόν στους «ψεύτικους σεισμούς», τους οποίους προκαλούν «ξένες δυνάμεις», με στόχο την καταστροφή της τουρκικής οικονομίας. «Ανησυχώ ότι ένας πιθανός σεισμός μπορεί να προκληθεί τεχνητά. Αυτό θα πρέπει να ερευνηθεί και να ανακοινωθεί στο κοινό» είχε τονίσει.