Skip to main content

Διοικητής ΟΑΕΕ: Να πάει στη Βουλγαρία όποιος δεν μπορεί να πληρώσει

Η απάντηση σε ελεύθερο επαγγελματία του διοικητή του ΟΑΕΕ Δημήτρη Τσακίρη για τις αλλαγές στις ασφαλιστικές εισφορές από την 1η Ιανουαρίου.

Να πάνε στη Βουλγαρία αν δε μπορούν να ανταποκριθούν στις φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις πρότεινε στους ελεύθερους επαγγελματίες ο διοικητής του ΟΑΕΕ Δημήτρης Τσακίρης, σε εκδήλωση στη Φλώρινα και τη Βέροια.

Αυτή ήταν η απάντηση του κ. Τσακίρη όταν ρωτήθηκε από ασφαλισμένο ελεύθερο επαγγελματία πώς από την 1η Ιανουαρίου με τις αλλαγές στη φορολογία οι ασφαλισμένοι θα έχουν κίνητρο για εργασία, όταν καλούνται να πληρώσουν συνολικά το 80% του εισοδήματός τους στο κράτος. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Καθημερινής, ο κ. Τσακίρης προκάλεσε την έντονη αντίδραση των ασφαλισμένων όταν δήλωσε πως όποιος αδυνατεί να καταβάλει τις εισφορές σε συνδυασμό με την υπέρογκη φορολογία, και το θεωρεί πατριωτικό, ας πάρει την οικογένεια του και ας πάει στη Βουλγαρία.

Ωστόσο ο διοικητής του ΟΑΕΕ δήλωσε στην εφημερίδα πως η δήλωσή του παρερμηνεύτηκε καθώς αυτό που ήθελε να καταδείξει λέγοντας κάτι τέτοιο είναι ότι η ζωηράδα και η ευρηματικότητα των Ελλήνων δεν θα πρέπει να εξαντλείται σε τρόπους εισφοροδιαφυγής και φοροδιαφυγής αλλά προς όφελος της ανάπτυξης της εγχώριας οικονομίας.