Skip to main content

Προκηρύχθηκε η αποπεράτωση του 5ου Δημοτικού Θέρμης στο Τριάδι

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 2.540.000 ευρώ, ενώ το νέο σχολείο θα είναι δυναμικότητας 225 μαθητών και θα διαθέτει εννέα αίθουσες.

Προκηρύχτηκε από την τεχνική υπηρεσία του δήμου Θέρμης ο ανοιχτός διαγωνισμός για το έργο με τίτλο «Καθ’ ύψος και κατ’ επέκταση προσθήκες του 5ου Δημοτικού Σχολείου Θέρμης – Τριαδίου και εσωτερικές διαρρυθμίσεις υφιστάμενου κτιρίου» και προϋπολογισμό 2.540.000 ευρώ.

Πρόκειται για ένα έργο σχολικής στέγης που ο Δήμος Θέρμης διεκδίκησε με επιμονή. Το εν λόγω έργο ξεκίνησε το 2008 με φορέα υλοποίησης τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης αλλά, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, διακόπηκαν οι εργασίες και το 2010 υπήρξε διάλυση εργολαβίας.

Όλο αυτό το διάστημα, ο δήμος Θέρμης με επιμονή και σωστή προετοιμασία απαίτησε τη χρηματοδότησή του. Συγκεκριμένα, λόγω της ραγδαίας αύξησης του πληθυσμού του Τριαδίου την τελευταία δεκαετία το κτήριο επανασχεδιάστηκε με προσθήκη κατ’ ύψος και κατ ‘ επέκταση καθώς και με νέα εσωτερική διαρρύθμιση. Ο δήμος ανέθεσε νέες μελέτες που εγκρίθηκαν από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, δόθηκε άδεια δόμησης και ετοίμασε τα τεύχη δημοπράτησης. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017 στις 10:00.

Το σημερινό σχολικό συγκρότημα χωροθετείται σε έκταση 4.595,79 τ.μ. στο ανατολικό άκρο του Τριαδίου, είναι ενός ορόφου (ισόγειο και πρώτος) και αποτελείται από δυο κτίρια, που εφάπτονται και επικοινωνούν εσωτερικά. Το νέο σχολείο θα είναι δυναμικότητας 225 μαθητών και θα διαθέτει εννέα αίθουσες. Επίσης, προβλέπεται η κατασκευή δύο επιπλέον αιθουσών, τεσσάρων εργαστηρίων, αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, χώρων γραφείων, βιβλιοθήκης, τραπεζαρίας και άλλων υποστηρικτικών χρήσεων. Με το συγκεκριμένο έργο θα γίνουν προσθήκες στο υφιστάμενο, αλλά ημιτελές κτίριο. Στο πλαίσιο της ίδιας εργολαβίας θα γίνουν και εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου. Η αύξηση της δυναμικότητας του σχολείου κρίθηκε αναγκαία, λόγω της μεγάλης αύξησης του πληθυσμού στην περιοχή τα τελευταία χρόνια.

Πληροφορίες για τον ανοιχτό διαγωνισμό δίνονται στα τηλέφωνα 2310483400 και 2310483401 από την προϊσταμένη του τμήματος κτιριακών έργων και υπαίθριων χώρων του δήμου Θέρμης κ. Κοκκίνη. Τα τεύχη της δημοπράτησης μπορεί κανείς να βρει εδώ.