Skip to main content

Προκαταρκτική εξέταση για την επιμόλυνση τροφίμων γνωστών εταιρειών

Η έρευνα θα εξετάσει αν προκύπτουν ενδείξεις διάπραξης του αδικήματος που αφορά δηλητηρίαση τροφίμων σε βαθμό κακουργήματος.

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών μετά το προειδοποιητικό κείμενο για επιμόλυνση προϊόντων γνωστών εταιρειών.

Την έρευνα θα διενεργήσει η εισαγγελέας Χάιδω Ζούγρη, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν προκύπτουν ενδείξεις διάπραξης του αδικήματος που αφορά δηλητηρίαση τροφίμων σε βαθμό κακουργήματος.

Το απειλητικό e-mail που προειδοποιούσε για επιμόλυνση των τροφίμων και το οποίο εστάλη στον Τύπο, ενώ παράλληλα, αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, με τίτλο «Πράσινη Νέμεσις - Πράξη 2η (Προειδοποιητικό μήνυμα)» βρίσκεται επίσης στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της επίμαχης ανακοίνωσης, από σούπερ μάρκετ της Αττικής αφαιρέθηκαν συσκευασμένα προϊόντα μεγάλων εταιρειών, τα οποία θα δηλητηριάζονταν με χλωρίνη και υδροχλωρικό οξύ και θα επανατοποθετούνταν στα ράφια μεγάλων αλυσίδων πολυκαταστημάτων από 22/12/2016 έως 05/01/2017.

Να σημειωθεί ότι από χθες έχουν αποσυρθεί από την αγορά τα επίμαχα προϊόντα.