Skip to main content

Προκαταρκτική εξέταση για έργα της νομαρχίας Θεσσαλονίκης

Ο νέος προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τα «μικρά» έργα της Νομαρχίας, ύψους 45.000 ευρώ το καθένα.
Ο νέος προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μπακέλας, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τα «μικρά» έργα της Νομαρχίας, ύψους 45.000 ευρώ το καθένα, που –σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, αλλά και τις προηγηθείσες καταγγελίες νομαρχιακών συμβούλων– έγιναν με «απευθείας αναθέσεις».

Βάσει των δημοσιευμάτων, τα συγκεκριμένα έργα ξεπερνούν τα 500 κατά την έως τώρα θητεία τού Παναγιώτη Ψωμιάδη στη Νομαρχία, ενώ ζημιώνεται το ελληνικό Δημόσιο από την παραπάνω πρακτική.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής, η οποία ανατέθηκε σε πταισματοδίκη, θα κληθούν να δώσουν ανωμοτί κατάθεση οι προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης ο πολιτικός τους προϊστάμενος Διονύσης Ψωμιάδης.

Στο μεταξύ, στο στάδιο της ανάκρισης βρίσκεται υπόθεση που αφορά έργο στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης για το οποίο, κατά την αναφορά που είχαν κάνει προ διετίας στην Εισαγγελία ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Νίκος Γιαννόπουλος, και ο τέως νομαρχιακός σύμβουλος και νυν ευρωβουλευτής, Μιχάλης Τρεμόπουλος, είχε ακολουθηθεί η πρακτική της απευθείας ανάθεσης.

Όπως έγινε γνωστό, για τη συγκεκριμένη υπόθεση ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για τα αδικήματα της απιστίας στην υπηρεσία και της παράβασης καθήκοντος.

Ο β΄ ειδικός ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση θα αναλάβει να προσωποποιήσει τις κατηγορίες.