Skip to main content

Προκαταρκτική εξέταση για εκδήλωση κόστους 14 εκατ. ευρώ

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για εκδήλωση που είχε διοργανώσει το υπ. Αθλητισμού το 2006, αλλά δεν έγινε ποτέ και κόστισε στο ελληνικό δημόσιο 14 εκατ. ευρώ διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελ
Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών, Ελένη Ράικου, με αφορμή στοιχεία που κατατέθηκαν στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου με εντολή του υπουργού Πολιτισμού & Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου, για εκδήλωση που είχε διοργανώσει το υπουργείο Αθλητισμού το 2006, η οποία δεν έγινε ποτέ και κόστισε στο ελληνικό δημόσιο 14 εκατ. ευρώ.

Η εκδήλωση αφορούσε στην απονομή ετήσιων βραβείων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών, η οποία θα γινόταν στο Αθηνών Αρένα στις αρχές του 2006. Για τη διοργάνωση της εκδήλωσης ο αρμόδιος τότε υπουργός, Γιώργος Ορφανός, είχε υπογράψει συμβάσεις με εταιρίες δημοσίων σχέσεων για υψηλότατες αμοιβές. Η εκδήλωση δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ και πλέον το ελληνικό δημόσιο, βάσει αποφάσεων αγγλικών δικαστηρίων, υποχρεούται να καταβάλει 14 εκατ. ευρώ.

Την έρευνα ανέλαβε να διερευνήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, Κωνσταντίνος Σημιτζόγλου.