Skip to main content

Προειδοποιήσεις Στουρνάρα για τη μη επίτευξη συμφωνίας

Την ετήσια Έκθεσή του για τη Νομισματική Πολιτική (2014-2015) αναμένεται να καταθέσει στην πρόεδρο της Βουλής ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος,

Την ετήσια Έκθεσή του για τη Νομισματική Πολιτική (2014-2015) αναμένεται να καταθέσει σήμερα στην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωσταντοπούλου ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Η Έκθεση περιλαμβάνει την επισκόπηση των εξελίξεων στην ελληνική οικονομία, αλλά και στον τραπεζικό κλάδο, καθώς και τις περαιτέρω προοπτικές τους. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Στουρνάρας αναμένεται να προβλέπει αρνητικές εξελίξεις για τη χώρα, σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην πρόβλεψη της Κεντρικής Τράπεζας για το ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας για φέτος.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, το Φεβρουάριο η Τράπεζα της Ελλάδος προέβλεπε θετικό ρυθμό μεγέθυνσης για το 2015 και επιτάχυνση του το 2016. Ωστόσο, εντόπιζε αβεβαιότητες ως προς την προοπτική της οικονομικής δραστηριότητας, οι οποίες εντοπίζονταν στην υλοποίηση της μεταβατικής συμφωνίας με τους εταίρους μας, στην πιθανή χειροτέρευση των δημοσιονομικών συνθηκών και στη χαλάρωση στην εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.