Skip to main content

Προειδοποιήσεις Σουλτς σε Τσίπρα για τη συνάντηση με Πούτιν

Πώς σχολιάζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την επικείμενη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ρώσο πρόεδρο στην Αγία Πετρούπολη.

Σαφή προειδοποίηση προς τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για το ενδεχόμενο διάσπασης της ευρωπαϊκής γραμμής σχετικά με τις κυρώσεις στη Μόσχα, εν όψει της συνάντησής του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν, απηύθυνε ο επικεφαλής του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

Ερωτηθείς «αν (η Ελλάδα) μπορεί να σπάσει την ευρωπαϊκή γραμμή και να μπλοκάρει την υιοθέτηση νέων, αυστηρότερων κυρώσεων», ο κ. Σούλτς υπογράμμισε πως η χώρα, «όπως και κάθε άλλη, εκτιμά την προστιθέμενη αξία που προσφέρεται από την ευρωπαϊκή ενότητα». «Η Ελλάδα αναμένει και λαμβάνει αλληλεγγύη από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κατά συνέπεια είναι απλώς ορθόν να αναμένεται ότι θα δείξει και αυτή αλληλεγγύη προς την υπόλοιπη Ευρώπη», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως «δεν πρέπει, βέβαια, να προχωρούμε σε εικασίες, βάζοντας το κάρο μπροστά από το άλογο». «Κάθε ευρωπαϊκή χώρα έχει τις ιδιαίτερες της ευαισθησίες και μπορεί να ισχυρισθεί ότι διατηρεί ιδιαίτερες σχέσεις με την Ρωσία. Η Ιταλία τονίζει τον ρόλο της ως μεσολαβήτριας χώρας και την εταιρική, οικονομική σχέση. Η ενότητα, όμως, και ιδίως για έναν καλό σκοπό, αποτελεί σημαντικότερη ανταμοιβή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σουλτς.