Skip to main content

Πρόγραμμα Πολυτεχνικών Σπουδών στις ΗΠΑ μέσω του American College

Το ακαδημαϊκό πρόγραμμα θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Ιουνίου, στις 19:00, στη Βιβλιοθήκη Bissell του ACΤ.

Τη δυνατότητα φοίτησης σε μία από τις κορυφαίες Πολυτεχνικές Σχολές των Ηνωμένων Πολιτειών προσφέρει το ACT – American College of Thessaloniki μέσω της αποκλειστικής συνεργασίας που έχει εξασφαλίσει με το Washington University in St. Louis. Το ακαδημαϊκό πρόγραμμα θα παρουσιαστεί αναλυτικά σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Ιουνίου, στις 19:00, στη Βιβλιοθήκη Bissell του ACT.

Το Washington University in St. Louis (WashU) αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως ένα από τα κορυφαία ερευνητικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με καταπίστευμα που αγγίζει τα 7 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Πολυτεχνική Σχολή του υποστηρίζεται από 12 ερευνητικά κέντρα και ινστιτούτα και προσελκύει ερευνητικά κονδύλια που ετησίως ξεπερνούν τα 30 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το 60% των προπτυχιακών φοιτητών συμμετέχουν σε ερευνητικά προγράμματα των καθηγητών τους.

Το πρόγραμμα σπουδών που προσφέρεται σε συνεργασία με το ACT αφορά στους τομείς: Chemical Engineering, Computer Engineering, Electrical Engineering, Mechanical Engineering, Systems Science & Engineering και Biomedical Engineering.

Το πρόγραμμα είναι συνδυαστικό και περιλαμβάνει σπουδές διάρκειας τριών χρόνων στο ACT στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια δύο ετών στο αμερικανικό πανεπιστήμιο. Οι σπουδές οδηγούν στην απόκτηση δύο πτυχίων: Bachelor’s in Computer Science από το ACT και Bachelor’s in Engineering από το WashU. Επίσης υπάρχει και η δυνατότητα σπουδών 3+3 ετών που οδηγούν επιπλέον και στην απόκτηση μεταπτυχιακού (Master) από το WashU.

Οι φοιτητές που θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα και θα ολοκληρώσουν τα 3 πρώτα έτη στο ACT γίνονται αποδεκτοί στο Πολυτεχνείο του WashU για τη συνέχιση των σπουδών τους για Bachelor ή Master με προνομιακή έκπτωση διδάκτρων 55%.

Η Πολυτεχνική Σχολή WashU