Skip to main content

Πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης στο δήμο Καρδίτσας

Στην υλοποίηση ενός πρωτοποριακού προγράμματος οικιακής κομποστοποίησης προχωρά το επόμενο διάστημα ο δήμος Καρδίτσας σε συνεργασία με την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης.
Στην υλοποίηση ενός πρωτοποριακού προγράμματος οικιακής κομποστοποίησης προχωρά το επόμενο διάστημα ο δήμος Καρδίτσας σε συνεργασία με την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης. Το φιλόδοξο πρόγραμμα προβλέπει ότι σε πρώτη φάση θα εγκατασταθούν πιλοτικά 50 ειδικοί κάδοι σε όλη την πόλη και στο πρόγραμμα θα μετάσχει αντίστοιχος αριθμός νοικοκυριών. Οι πολίτες θα μπορούν να ρίχνουν στους συγκεκριμένους κάδους οργανικά απορρίμματα, τα οποία στη συνέχεια θα υπόκεινται σε επεξεργασία προκειμένου να πάρουν την τελική μορφή τους, δηλαδή να μετατραπούν σε οργανικό  λίπασμα.

Στο δήμο Καρδίτσας αισιοδοξούν ότι με την επέκταση της κομποστοποίησης σε όλη την πόλη θα μειωθεί αισθητά ο όγκος των οικιακών στερεών αποβλήτων που καταλήγουν στο ΧΥΤΑ ενώ το πρόγραμμα θα έχει ευερφετικές συνέπειες και για το περιβάλλον της περιοχής. Συνάμα, αναμένεται να υπάρξει και οικονομικό όφελος για το δήμο από την όλη διαδικασία. Μετά το Πάσχα έχουν προγραμματισθεί 20 ενημερωτικές παρουσιάσεις για την οικιακή κομποστοποίηση σε μαθητές του δήμου Καρδίτσας ενώ υπάλληλος του δήμου θα παρακολουθήσει τις ενημερώσεις και θα εκπαιδευθεί από στελέχη της ΟΕΑ για την ομαλή λειτουργία του προγράμματος.