Skip to main content

Πρόγραμμα αλλαγής κλιματιστικών στη Θεσσαλία

Την υλοποίηση του προγράμματος επιδότησης της αλλαγής κλιματιστικών ζητά με επιστολή του προς την υπουργό Οικονομίας κ. Λούκα Κατσέλη ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας.
Την υλοποίηση του προγράμματος επιδότησης της αλλαγής κλιματιστικών, όπως προβλέφθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, ζητά με επιστολή του προς την υπουργό Οικονομίας κ. Λούκα Κατσέλη, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας κ. Νίκος Τζίκας. Αναλυτικά στην επιστολή του κ. Τζίκα τονίζονται τα εξής:

«Όπως είναι γνωστό, από τις αρχές του τρέχοντος έτους εξαγγέλθηκε και υλοποιήθηκε το πρόγραμμα για την αλλαγή των κλιματιστικών. Μετά τις γνωστές ανακοινώσεις και τις διαβεβαιώσεις για ταχεία εξόφληση των προμηθευτών στο εν λόγω πρόγραμμα έλαβαν μέρος πολλοί προμηθευτές και συνεργάστηκαν στην άμεση υλοποίηση του προγράμματος. Από τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα είναι πολλοί από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας δέχεται διαμαρτυρίες από συναδέλφους προμηθευτές  ότι έχουν από τον Ιούλιο μήνα ελεγχθεί και υποβάλει τα δικαιολογητικά για την εκταμίευση της επιδότησης, πλην όμως η απάντηση που παίρνουν είναι ότι δεν υπάρχει εντολή πληρωμής. Πιστεύουμε και θεωρούμε ότι οι συνάδελφοί μας του κλάδου της ευρύτερης περιοχής λόγω και της γνωστής Οικονομικής κρίσης, δεν μπορούν να αντέξουν σε αυτή την καθυστέρηση, δεδομένου ότι θα πρέπει να εξοφλήσουν επιταγές βάσει των οποίων έγινε η προμήθεια, να πληρώσουν τη διαφορά Φ.Π.Α., να πληρώσουν ασφαλιστικές εισφορές, μισθούς κ.ά.

Επειδή το κράτος έχει συνέχεια και επειδή πιστεύουμε ότι το κράτος δεν έχει μόνο δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις, παρακαλούμε όπως βρεθεί ένας τρόπος αυτοί οι συνάδελφοί έμποροι που πίστεψαν στην αξιοπιστία του κράτους και συνεργάστηκαν στο πρόγραμμα να πληρωθούν τη δικαιούμενη επιδότηση».