Skip to main content

Προφυλακίστηκε ο «Μάξιμος Σαράφης» για την απάτη σε βάρος επιχειρηματιών

Οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν ανακριτή και εισαγγελέα κι έτσι κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος - Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι δύο συγκατηγορούμενοί του

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε σήμερα (28/1) μετά την απολογία του ο «Μάξιμος Σαράφης» - Φιλίστορας Δεσταμπασίδης, ο οποίος φέρεται ως εγκέφαλος απάτης με δήθεν δανειοδοτήσεις επιχειρηματιών.

Αντίθετα ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης στο ΑΤ της περιοχής τους αφέθηκαν οι δύο συγκατηγορούμενοί του.

Για ένα δεκάλεπτο περίπου, παρέμεινε στο ανακριτικό γραφείο και απολογούμενος φέρεται να δήλωσε πως αρνείται τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Ο κατηγορούμενος, που σε δημοσία δήλωση του ισχυρίζεται πως η εμπλοκή του οφείλεται σε παρακρατική μεθόδευση για λόγους ρεβανσισμού, φέρεται να είπε επίσης πως φοβάται για τη ζωή του

Αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον μετά τη σύλληψή του Φιλίστορα Δεστεμπασίδη και των συγκατηγορουμένων του πολλοί από τους επιχειρηματίες που εξαπατήθηκαν στράφηκαν με μηνύσεις εναντίον του αξιώνοντας τη ποινική του δίωξη.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση είναι ογκώδης και περιλαμβάνει πλήθος ηχογραφημένων συνομιλιών του Δεστεμπασίδη με τα υποψήφιά θύματά του από τα οποία κατάφερνε να αποσπάσει δήθεν ως αμοιβή του τεράστια ποσά για τις υπηρεσίες που τους προσέφερε, όπως και μεγάλες προκαταβολές.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη δικογραφία η αμοιβή του κατηγορουμένου για τις δήθεν υπηρεσίες του στην εκταμίευση δανείων που ήταν πολλών εκατομμυρίων ευρώ ανέρχονταν στο 4 με 8% της αξίας αυτών. Πλέον όμως αυτών, ένα σημαντικό στοιχείο που περιλαμβάνεται στη δικογραφία και φέρεται να καταρρίπτει κάθε ισχυρισμό του περί «σκευωρίας» σε βάρος του είναι το γεγονός ότι ο ίδιος ο κατηγορούμενος συνομιλώντας στο τλέφωνο με γυναίκα την οποία αποκαλεί Λίτσα της αναφέρει πως τρέχει να μαζέψει προκαταβολές ώστε να εξασφαλίσει ρευστότητα διότι «αν σκάσει ότι είναι μούφα το Ντουμπάι τη γ…….».