Skip to main content

Προφυλακιστέος ο Γάλλος μοναχός που ασελγούσε σε προσφυγόπουλα

Υποστήριξε ότι θέλησαν να τον εκδικηθούν τα παιδιά, λέγοντας ψέματα, γιατί αντιδρούσαν στους κανόνες που ο ίδιος είχε θέσει στο σπίτι του.

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 52χρονος μοναχός του Φραγκισκανικού Τάγματος της Καθολικής Εκκλησίας της Γαλλίας που κατηγορείται ότι χορηγούσε χάπια σε τέσσερα προσφυγόπουλα που φιλοξενούσε στο σπίτι που διατηρούσε, στην Τούμπα, και στη συνέχεια, όταν έπεφταν σε λήθαργο, ασελγούσε επάνω τους.

Κατά την απολογία του, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι θέλησαν να τον εκδικηθούν τα παιδιά, λέγοντας ψέματα, γιατί αντιδρούσαν στους κανόνες που ο ίδιος είχε θέσει στο σπίτι του.

Η προφυλάκιση του 52χρονου μοναχού αποφασίστηκε με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γάλλος μοναχός κατηγορείται για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια και για διακίνηση ναρκωτικών από δράστη που μεταχειρίζεται ανήλικα πρόσωπα. Η κατηγορία αυτή επισύρει ισόβια ποινή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γάλλος ζήτησε ιατρική πραγματογνωμοσύνη προκειμένου να αποδείξει ότι δεν είναι ομοφυλόφιλος, ενώ, κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, ερωτηθείς για το πώς ζει τόσα χρόνια στην Ελλάδα, απάντησε ότι λαμβάνει εμβάσματα από το Τάγμα των Καθολικών.