Skip to main content

Προφυλακιστέοι 6 κατηγορούμενοι για διακίνηση λαθραίων τσιγάρων

Έξι από τους συνολικά 29 συλληφθέντες για διακίνηση λαθραίων τσιγάρων κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι. Αρνούνται τις κατηγορίες.

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν οι 6 από τους συνολικά 29 συλληφθέντες-κατηγορούμενους για την εμπλοκή τους σε πολυμελές κύκλωμα διακίνησης λαθραίων τσιγάρων που εξάρθρωσε η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη. Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης και της λαθρεμπορίας, κατά τη διάρκεια των απολογιών τους.

Μεταξύ των προσωρινά κρατούμενων είναι οι δύο ομογενείς από την πρώην ΕΣΣΔ που φέρονται ως οργανωτές της λαθρεμπορίας τσιγάρων κι ένας Έλληνας που περιγράφεται ως ιδιοκτήτης νόμιμης εταιρείας παρασκευής τσιγάρων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Οι υπόλοιποι 23 που συνελήφθησαν κατά την επιχείρηση της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Η αστυνομία κατάσχεσε περίπου 800.000 πακέτα λαθραία τσιγάρα, ενώ τα μέλη του κυκλώματος φέρονται ότι διακίνησαν συνολικά 5,5 εκατ. πακέτα με λαθραία τσιγάρα, προκαλώντας οικονομική ζημιά στο ελληνικό δημόσιο. Οι διαφυγόντες δασμοί ξεπερνούν τα 19 εκατ. ευρώ (περισσότερα για την υπόθεση εδώ).

Στη δικογραφία αναφέρεται ότι τα λαθραία τσιγάρα μεταφέρονταν με πλοία  που έφθαναν στον Πειραιά, και τα παράνομα φορτία αποθηκεύονταν αρχικά σε αποθήκη στον Ασπρόπυργο Αττικής. Στη συνέχεια μεταφέρονταν οδικώς σε αποθήκη της Θεσσαλονίκης, με τελικό προορισμό την πόλη Σόφια στη Βουλγαρία. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι υπήρχε και εγχώρια κατανάλωση από τις ίδιες παρτίδες των λαθραίων τσιγάρων.