Skip to main content

Προειδοποιητική απεργία σήμερα και αύριο στα ΚΕΠ

Απεργία πραγματοποιούν σήμερα, Τρίτη, και αύριο οι εργαζόμενοι στα Κ.Ε.Π., διεκδικώντας την προκήρυξη θέσεων εργασίας και την αναγνώριση του χρόνου προϋπηρεσίας τους.
Απεργία πραγματοποιούν σήμερα, Τρίτη, και αύριο, Τετάρτη, οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, την προκήρυξη θέσεων εργασίας και την αναγνώριση του χρόνου προϋπηρεσίας τους. Επιπλέον, ζητούν να συναντηθούν με τον υπουργό Εσωτερικών, ώστε να δοθεί άμεσα λύση στις διεκδικήσεις τους.

«Είναι ανεπίτρεπτο έως σήμερα να έχουν λήξει συμβάσεις ΚΕΠ και να λειτουργούν με συναδέλφους που δεν έχουν κάνει τις απαιτούμενες ανανεώσεις, καθώς επίσης είναι ανεπίτρεπτο να υποβαθμίζεται ο θεσμός με μείωση του προσωπικού και με κλειστά ΚΕΠ το απόγευμα εξαιτίας αυτής της μείωσης που θα επιφέρει ο όρος ότι πρέπει να είναι πάνω από το 50% στο σύνολο των εργαζομένων οι συμβασιούχοι για να ανανεωθεί η σύμβασή τους την στιγμή μάλιστα που αυξάνεται καθημερινά ο όγκος της εργασίας. Σε κάθε περίπτωση τονίζουμε ότι στα ΚΕΠ πρέπει να εργάζονται μόνο οι υπάλληλοι που έως σήμερα λειτουργούν τα ΚΕΠ», επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.