Skip to main content

Πρόεδρος ΤΑΙΠΕΔ: Η χώρα χρειάζεται προσήλωση στο στόχο

Στη σημερινή συγκυρία το διακύβευμα είναι η ταχύτατη έξοδος της χώρας από την κρίση και την επιτήρηση, λέει ο Στέργιος Πιτσιόρλας.

«Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα, ισχυρή ηγεσία και προσήλωση στον στόχο» επισήμανε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News», υπογραμμίζοντας ότι «όχι μόνο δεν χρειάζονται εκλογές αλλά ακόμη και η εισήγηση περί εκλογών, έχει αρνητικές συνέπειες».

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «στη σημερινή συγκυρία το διακύβευμα είναι η ταχύτατη έξοδος της χώρας από την κρίση και την επιτήρηση». «Ό,τι μας φέρνει πιο κοντά σε αυτόν τον στόχο είναι σωστό» έσπευσε να συμπληρώσει.

Σχετικά με την πορεία της κυβέρνησης, ο κ. Πιτσιόρλας σημείωσε με νόημα, ότι ο ρεαλισμός είναι η επιδίωξη του αδύνατου και υποστήριξε ότι το σημερινό κυβερνητικό σχήμα θα κριθεί στο τέλος, μόνο από το αποτέλεσμα.

Ερωτηθείς για την πορεία των ιδιωτικοποιήσεων, εξέφρασε την ικανοποίησή του και εκτίμησε ότι «οι στόχοι που έχουν τεθεί, θα επιτευχθούν».

Πάνω απ’ όλα όμως, συμπλήρωσε, πιστεύω ότι, μέσω της υλοποίησης του προγράμματος, έχουν παραχθεί θετικά μηνύματα για την προοπτική της ελλειμματικής οικονομίας και έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις σημαντικής ανάπτυξης σε συγκεκριμένους τομείς.

Κληθείς να σχολιάσει τα σενάρια περί νέου μνημονίου, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ διαβεβαίωσε ότι η γρήγορη εφαρμογή του προγράμματος και η ταχύτατη προώθηση όλων των αναγκαίων αλλαγών, θα αποτρέψουν τον κίνδυνο νέων περιπετειών.

Τέλος, κάνοντας ειδική μνεία στο νέο Υπερταμείο, σημείωσε ότι στόχος είναι να προστατεύσουμε τα δημόσια αγαθά και να διασφαλίσουμε την πρόσβαση των πολιτών σ’ αυτά, γεγονός το οποίο θα επιτευχθεί υπό την προϋπόθεση της σωστής διαχείρισης.