Skip to main content

Πρόεδρος ΣτΕ για δηλώσεις κατά Δικαιοσύνης: Έκανα γαϊδουρινή υπομονή

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικόλαος Σακελλαρίου διαχώρησε τη θέση του από την ανακοίνωση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Η παρέμβαση του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη Δικαιοσύνη βρέθηκε στο επίκεντρο χθες της χθεσινής επετείου στο Προεδρικό Μέγαρο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε συζήτηση με δημοσιογράφους ο πρόεδρος του ΣτΕ Νικόλαος Σακελλαρίου είπε:

«Εκανα γαϊδουρινή υπομονή μέχρι να παρέμβω και τελικά το έκανα. Δεν είναι τυχαίο ότι η παρέμβασή μου έγινε ανήμερα της αποκατάστασης του πολιτεύματος και είναι αλληλένδετη με τη δήλωση Παυλόπουλου», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Διαχώρησε τη θέση του από την ανακοίνωση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. «Δεν έπρεπε όμως να κάνει τέτοια επίθεση κατά της κυβέρνησης η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Είναι άκομψη και άγαρμπη», ανέφερε.

Χθες, για πρώτη φορά ο πρόεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου προέβη σε δημόσιες δηλώσεις. Καταδίκασε  με «τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις παντελώς αδικαιολόγητες αυτές επιθέσεις από όπου και αν προέρχονται, επιθέσεις οι οποίες στρέφονται ευθέως κατά του Κράτους Δικαίου, θεμελιώδης πυλώνας του οποίου είναι η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, στη μείωση του κύρους της οποίας προδήλως αποβλέπουν».