Skip to main content

Πρόεδρος συμβολαιογράφων: Πήγαν να με λιντσάρουν, δεν το έχω ξαναζήσει

Η Ιωάννα Χρουσαλά-Μπιλίση κάνει λόγο για όχλο που την προπηλάκισε. «Εάν δεν με φυγάδευαν οι αστυνομικοί, θα έπεφτα θύμα επίθεσης», τόνισε.

Πρωτοφανή χαρακτηρίζει την επίθεση που δέχθηκε από τους διαδηλωτές κατά των πλειστηριασμών σήμερα στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης η πρόεδρος του Συλλόγου Συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Χρουσαλά-Μπιλίση.

Περίπου 100 άτομα εισέβαλαν στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου όπου διενεργούνταν ο πλειστηριασμός αγροτεμαχίου στον Χορτιάτη και κινήθηκαν προς την έδρα, με αποτέλεσμα η συμβολαιογράφος να φυγαδευτεί (δείτε εδώ το βίντεο με τα επεισόδια).

«Επρόκειτο για έναν όχλο που πήγε να με λιντσάρει. Ανέβηκαν στην έδρα και με έβριζαν. Εάν δεν με φυγάδευαν οι αστυνομικοί, θα με χτυπούσαν. Δεν έχω ξαναζήσει κάτι παρόμοιο», τόνισε στη Voria.gr η κ. Χρουσαλά-Μπιλίση.

Η ίδια καταγγέλλει τη συμμετοχή δικηγόρων στη διαδήλωση, ενώ σημειώνει πως η διαδικασία ήταν απολύτως νόμιμη. «Κατατέθηκε αίτημα στον σύλλογο συμβολαιογράφων για τη διενέργεια πλειστηριασμού ενός οικοπέδου στον Χορτιάτη και το αίτημα εγκρίθηκε. Άλλωστε, δεν επρόκειτο για κατοικία. Τους έδειξα (σσ στους διαδηλωτές) τα απαραίτητα έγγραφα, αλλά ήταν αποφασισμένοι να σταματήσουν πάσει θυσία τη διαδικασία», επεσήμανε.