Skip to main content

Πρόεδρος ΣΕΤΕ: Ο τουρισμός χρειάζεται ένα ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης

Εξωστρέφεια, συνέργειες και βιώσιμη ανάπτυξη, είναι και η πλατφόρμα στην οποία θα πρέπει να επενδύσουμε τα επόμενα χρόνια, ανέφερε ο Γιάννης Ρέτσος.

Ένα σχέδιο ανάπτυξης για τον ελληνικό τουρισμό που θα περιλαμβάνει εξωστρέφεια, συνέργειες, βιώσιμη ανάπτυξη έθεσε σαν αναγκαία στρατηγική ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Γιάννης Ρέτσος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού.

«Αυτή τη χρονιά, η παγκόσμια τουριστική κοινότητα γιορτάζει την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη, η οποία αποτελεί θεμελιώδη συνθήκη για τις προοπτικές του τομέα.

Εξωστρέφεια, συνέργειες και βιώσιμη ανάπτυξη, είναι και η πλατφόρμα στην οποία θα πρέπει να επενδύσουμε τα επόμενα χρόνια, με στόχο την ενίσχυση του κοινωνικού και οικονομικού αποτυπώματος του τουρισμού και την περαιτέρω ανάπτυξη των ποιοτικών του δεικτών», ανέφερε ο κ. Ρέτσος.

«Ο ελληνικός τουρισμός χρειάζεται ένα ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης. Μία στρατηγική ουσιαστικής διασύνδεσης των βασικών πυλώνων του οικονομικού και κοινωνικού ιστού της χώρας μας, όπως είναι ο πολιτισμός και η αγροδιατροφή. Που θα αναδεικνύει τον φυσικό μας πλούτο. Που θα ενσωματώνει, ως αναπόσπαστο μέρος της, την ενίσχυση του επιχειρείν, την προσέλκυση επενδύσεων, την στήριξη της καινοτομίας και των νέων επιχειρηματικών ιδεών και την επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο», πρόσθεσε ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ.