Skip to main content

Όποιος θέλει να δουλέψει θα δουλέψει, ξεκαθαρίζει ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ

Εφόσον οι εργαζόμενοι επιμείνουν στην παράλογη απόφαση, εμείς θα καταθέσουμε ασφαλιστικά μέτρα αύριο το πρωί, είπε στη Voria ο Χρ. Στεφανίδης

του Γιάννη Λέκκα

Ασφαλιστικά μέτρα είναι αποφασισμένη να καταθέσει η διοίκηση του ΟΑΣΘ ενάντια στη σημερινή απόφαση των εργαζομένων (δείτε εδώ) να προχωρήσουν σε επ' αόριστον επίσχεση εργασίας από αύριο, παρά την κλήση Σπίρτζη σε σύσκεψη μεθαύριο Τρίτη, κάτι που θα αφήσει τη Θεσσαλονίκη χωρίς λεωφορεία.

«Εφόσον επιμείνουν σε αυτή την παράλογη απόφαση μία μέρα πριν τη συνάντηση με τον κ. Σπίρτζη, εμείς θα προχωρήσουμε νομικά, θα καταθέσουμε ασφαλιστικά μέτρα αύριο το πρωί», τόνισε ο πρόεδρος του Οργανισμού, Χρήστος Στεφανίδης, μιλώντας στη Voria.gr.

Ο κ. Στεφανίδης ζήτησε, μάλιστα τη συνδρομή των αστυνομικών δυνάμεων με την παρουσία τους αύριο στα αμαξοστάσια της Σταυρούπολης και του Φοίνικα, με στόχο να καταστεί δυνατό να δουλέψουν όσοι το επιθυμούν. Όπως ανέφερε, μάλιστα, εκτός από τους 200 εργαζόμενους-μετόχους του ΟΑΣΘ, υπάρχουν και απλοί εργαζόμενοι που δεν συμφωνούν με την απόφαση της επίσχεσης και θέλουν να εργαστούν.

«Όποιος θέλει να δουλέψει θα δουλέψει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι καλούν σε περιφρούρηση της επίσχεσης εργασίας στα αμαξοστάσια από τις 4 το πρωί.

«Καλώ τον κ. Τσερμενίδη και τους εργαζόμενους να το ξανασκεφτούν και έως το βράδυ να πάρουν πίσω την απόφασή τους. Δεν είναι δυνατόν να σε καλεί ο υπουργός σε διάλογο κι εσύ να κάνεις επίσχεση. Ας πρυτανεύσει η ψυχραιμία. Ας γίνει η συνάντηση την Τρίτη και ας συζητηθούν όλα εκεί. Αν έχει κάτι ο κ. Τσερμενίδης να προτείνει ας το πει», πρόσθεσε ο κ. Στεφανίδης.

Σε σχέση με τα οφειλόμενα χρήματα στους εργαζόμενους (μισθοί δύο μηνών), ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ τόνισε ότι αναμένεται να καθαρογραφεί η απόφαση της διαιτησίας (για την εκκαθάριση του 2014), η οποία, μέσω δανειοδότησης της Εθνικής Τράπεζας, θα αποδώσει στον Οργανισμό περίπου 12,5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων ένα μέρος θα καταβληθεί στους εργαζόμενους για τις οφειλές του Μαρτίου.

Όπως ανέφερε, μάλιστα, υπήρξε και παρέμβαση του ίδιου του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, ώστε να καθαρογραφεί άμεσα η απόφαση και να «ξεκλειδωθεί» το ποσό.