Skip to main content

Τι είπαν οι συμβασιούχοι με την πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου (vid)

Συνάντηση σε θετικό κλίμα με την πρόεδρο του Ελαγκτικού Συνεδρίου είχαν εργαζόμενοι των συμβασιούχων εργαζομένων των ΟΤΑ.

Με την πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και άλλα στελέχη του φορέα συναντήθηκαν εκπρόσωποι των συμβασιούχων εργαζομένων ΟΤΑ, που δεν τους έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα των τριών μηνών.

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση συμμετείχε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Λάζαρος Κυρίζογλου.

Νωρίτερα, οι συμβασιούχοι συγκεντρώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο Grand Hotel Palace όπου πραγματοποιείται διημερίδα του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Οι διαδηλωτές μπήκαν στον χώρο της εκδήλωσης φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό (δείτε εδώ).

«Κρατάμε μικρό καλάθι και δεν δίνουμε μεγάλο περιθώριο, το πολύ μέχρι την Παρασκευή», δήλωσε εξερχόμενη από τη συνάντηση η πρόεδρος των συμβασιούχων εργαζομένων ΟΤΑ δήμου Θεσσαλονίκης, Κλεοπάτρα Χοροζίδη.

«Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να φύγουν τα εντάλματα από τον ελεγκτή για να πληρωθούμε στο επόμενο άνοιγμα της πόλης της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών, η οποία είναι στις 10 Οκτωβρίου. Το θετικό είναι ότι δεν κατέβηκε πράξη στην Αθήνα. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να λυθεί εδώ το ζήτημα», τόνισε η ίδια.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, κ. Κυρίζογλου δήλωσε ότι «η συζήτηση έγινε σε πολύ θετικό κλίμα προς την κατεύθυνση λύσης του προβλήματος».

Οι διαδηλωτές αποχώρησαν από το ξενοδοχείο λίγο πριν τις 15:00 το μεσημέρι.

Η πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ανδρονίκη Θεοτοκάτου είπε στους συμβασιούχους πως θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προς τη λύση του ζητήματος.