Skip to main content

Πρόεδρος ΕΑΚ Λάρισας: Είμαστε έτοιμοι να διοργανώσουμε τον τελικό

Από πλευράς υποδομής το γήπεδο είναι εντάξει, εμείς σαν πόλη και σαν διοίκηση θέλουμε τον τελικό, υπογράμμισε ο Γιώργος Κωσταρόπουλος

Για την ετοιμότητα της Λάρισας ώστε να φιλοξενήσει τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος μπάσκετ ανάμεσα στον Άρη και τον Παναθηναϊκό μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Metropolis», ο πρόεδρος του ΕΑΚ Λάρισας, Γιώργος Κωσταρόπουλος.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο κ. Κωσταρόπουλος:

Για την αδυναμία της αστυνομίας να εγγυηθεί ασφάλεια στη Λάρισα λόγω αγροτών: «Αυτό αφορά τη λειτουργία της αστυνομίας. Η εικόνα που έχω εγώ από τα μπλόκα είναι ότι υπάρχει διέλευση, δεν υπάρχουν προβλήματα όπως παλιά. Πρόκειται για ένα σύγχρονο κλειστό γυμναστήριο στο οποίο έχουν διεξαχθεί και παλαιότερα αγώνες. Υπάρχουν και κάμερες ασφαλείας οι οποίες ελέγχθηκαν πριν δύο μέρες από την αστυνομία. Υπάρχουν και διαφορετικοί είσοδοι ώστε να μπορέσουν να μπουν στο γήπεδο οι φίλαθλοι των δύο ομάδων χωρίς προβλήματα. Το ζήτημα είναι με τα τουρνικέ. Εκεί υπήρχε μια πρόταση από τον Άρη ότι μπορούν διατεθούν από το Αλεξάνδρειο για τη διεξαγωγή του αγώνα.

Εμείς είμαστε έτοιμοι να διοργανώσουμε τον αγώνα όσον αφορά τις εγκαταστάσεις. Από πλευράς υποδομής είναι εντάξει το γήπεδο. Είναι θέμα της Ομοσπονδίας και της αστυνομίας και μέχρι στιγμής δεν έχω καμία ενημέρωση. Η επικοινωνία που είχαμε με την αστυνομία ήταν να έρθουν να ελέγξουν όπως μας ζητήθηκε. Εμείς σαν πόλη και σαν διοίκηση θέλουμε τον τελικό. Είναι στο κέντρο της πόλης φτάνουν εύκολα και είναι προσβάσιμο και για τις δύο ομάδες».
 
Για το εάν υπάρχει deadline: «Εμείς για να κάνουμε τον τελικό έλεγχο και να λυθούν κάποια επιμέρους προβλήματα, θέλουμε να ξέρουμε 10 μέρες πριν ότι θα διεξαχθεί εδώ ο τελικός».

Τέλος, τόνισε ότι: «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να γίνονται όλοι οι τελικοί στην Αθήνα. Είμαι της άποψης ότι από τη στιγμή που υπάρχουν γήπεδα και στην επαρχία αυτό αναβαθμίζει όλα τα τμήματα, δίνει ώθηση στην επαρχία. Οι τελικοί πρέπει να φύγουν από την πρωτεύουσα και να δώσουν και στην επαρχία και μια ώθηση».