Skip to main content

Πρόεδρος ΔΣΘ: Δεχόμαστε απειλές, είμαστε δίπλα στον Άδωνι Κουλιούφα

Το περιστατικό του πυροβολισμού φαίνεται μεμονωμένο, όμως δεν είναι, ανέφερε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νίκος Βαλεργάκης.

«Δεχόμαστε απειλές, υπάρχει ευθεία αμφισβήτηση προς τη δικαιοσύνη», δήλωσε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος Βαλεργάκης, αναφορικά με το περιστατικό του πυροβολισμού του δικηγόρου Άδωνι Κουλιούφα από τον 76χρονο πελάτη του.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα ο ΔΣΘ, ο πρόεδρος χαρακτήρισε το συμβάν πρωτόγνωρο και πρωτοφανές για τα δικαστικά δεδομένα και ειδικά για τη Θεσσαλονίκη.

«Το περιστατικό αυτό φαίνεται μεμονωμένο, όμως δεν είναι», ανέφερε ο πρόεδρος λέγοντας πως «φτάσαμε στο σημείο να αμφισβητούμε τα πάντα».

«Δεν είναι τυχαίο ότι ανεξαρτήτως κυβέρνησης, χρώματος και ιδεολογικής αντίληψης οι δικηγόροι ήταν πάντοτε στην πρώτη γραμμή του πυρός», τόνισε ο κ. Βαλεργάκης και είπε πως από αυτό το περιστατικό πλήττονται όλοι οι δικηγόροι της πόλης.

«Πρέπει να συμπαρασταθούμε στον κ. Κουλιούφα, να δείξουμε ότι είμαστε δίπλα του και ότι συμπάσχουμε με αυτόν, καθώς και ότι οι δικηγόροι είμαστε αλληλέγγυοι ο ένας με τον άλλον», επεσήμενε ο κ. Βαλεργάκης και πρόσθεσε ότι, κατά την άποψή του, δεν θα έπρεπε κανένας δικηγόρος της πόλης να αναλάβει την υπεράσπιση του 76χρονου.

Τέλος, ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στον κ. Κουλιούφα ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. «Ελπίζω να ανταπεξέλθει και να επανέλθει δίπλα μας και στα καθήκοντά του», ανέφερε ο κ. Βαλεργάκης, λέγοντας πως πρόκειται για έναν πολύ αγαπητό συνάδελφο.