Skip to main content

Προβολή της ταινίας - ντοκιμαντέρ «ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ»

Το «ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ», την πρώτη ταινία - ντοκιμαντέρ που υλοποιήθηκε μέσα από το πρόγραμμα «Κοντά στο Μαγικό Κόσμο του Σινεμά» του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων, θα προβληθεί στις 4 Δεκεμβρί
Το «ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ», την πρώτηταινία - ντοκιμαντέρ που υλοποιήθηκε μέσα από το πρόγραμμα «Κοντάστο Μαγικό Κόσμο του Σινεμά» του Πολιτισμικού Οργανισμού του ΔήμουΑθηναίων, θα προβληθεί στις 4 Δεκεμβρίου στο Μουσείο Μπενάκη.

Ο Μιχάλης Afolayan - ηθοποιός, μουσικός του δρόμου, ζογκλέρ - γιός μεταναστών από τη Νιγηρία μας «ξεναγεί» στη σημερινή γειτονιά του Μεταξουργείου. Δρόμοι, άνθρωποι, η τάση του εξευγενισμού, αλλά και η συνύπαρξη παλιού και νέου σε μια από τις πιο παλιές γειτονιές της Αθήνας.

Η ταινία είναι μια δημιουργία της Ομάδας Ντοκιμαντέρ 2008 του Δήμου Αθηναίων, κύρια μέλη της οποίας είναι οι σκηνοθέτες που την υπογράφουν. Το «ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ» είναι η πρώτη τους ταινία - ντοκιμαντέρ και υλοποιήθηκε μέσα από το πρόγραμμα «Κοντά στο Μαγικό Κόσμο του Σινεμά» του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων. Είναι αποτέλεσμα της κοινής επιθυμίας για έκφραση μέσα από την εικόνα, το φως, την κίνηση, το λόγο, τη μουσική, μιας ευρύτερης ομάδας δημοτών με διαφορετικούς ορίζοντες, κατευθύνσεις, ηλικίες και προσανατολισμούς.

Η ταινία τιμήθηκε με το βραβείο της καλύτερης ψηφιακής ταινίας στο φετινό 32ο  Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.