Skip to main content

Προβληματίζουν τα επισφαλή δάνεια στην Αλβανία

Τη λήψη δραστικών μέτρων για τον περιορισμό των επισφαλών δανείων στην αλβανική αγορά, πρότεινε στις εμπορικές τράπεζες, ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας.
Τη λήψη δραστικών μέτρων για τον περιορισμό των επισφαλών δανείων στην αλβανική αγορά, πρότεινε στις εμπορικές τράπεζες, ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας, Αρντιαν Φουλάνι.

Ο κ. Φουλάνι υπογράμμισε πως τα επισφαλή δάνεια αντιστοιχούν στο 14,1% του συνόλου των δανείων που έχουν χορηγηθεί και πρόσθεσε ότι οι εμπορικές τράπεζες πρέπει να προχωρήσουν σε κατάσχεση των εγγυήσεων και των κεφαλαίων των δανειοληπτών, όπως προβλέπεται από τις υφιστάμενες συμφωνίες.

Ακόμα αναφέρθηκε στην πορεία της τραπεζικής αγοράς το 2010 και απηύθυνε έκκληση στις δικαστικές αρχές της χώρας να εκτελούν τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία σε περιπτώσεις επισφαλών δανείων και μη τακτοποίησης των οφειλών των δανειοληπτών.

Τέλος, ο κεντρικός τραπεζίτης ζήτησε από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να μη μειώσουν τη χορήγηση δανείων για τις επιχειρήσεις και τους πολίτες, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το τραπεζικό σύστημα έχει δυνατότητες για μεγαλύτερη χρηματοδότηση. .