Skip to main content

Προβλήματα αντιμετωπίζει ο βουλγαρικός ιδιωτικός τομέας

Ο ιδιωτικός τομέας των επιχειρήσεων, σε αντίθεση με το δημόσιο, αντιμετωπίζει τις σοβαρές συνέπειες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.
Οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει η βουλγαρική οικονομία αυξήθηκαν κατά τις προηγούμενες εβδομάδες, σύμφωνα με τις αναλύσεις των οικονομολόγων της «Macro Watch Group», που έχει ιδρύσει το ινστιτούτο «Open Society», αλλά και άλλων φορέων οικονομικού ενδιαφέροντος στη Σόφια.

Οι οικονομολόγοι στη Σόφια επισημαίνουν ότι ο ιδιωτικός τομέας των επιχειρήσεων στη βουλγαρική οικονομία, γνωρίζει τις πιο σοβαρές συνέπειες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, με άμεση συνέπεια την αύξηση των απολύσεων, η οποία με τη σειρά της, επηρεάζει άμεσα και αρνητικά την ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων και της αγοράς, μέσω της πραγματικής μείωσης της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών.

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι ο δημόσιος τομέας θα πρέπει να συμμετέχει πιο δυναμικά στην αντιμετώπιση των δύσκολων μακροοικονομικών προβλημάτων, που προκάλεσε η παγκόσμια οικονομική κρίση, στη βουλγαρική οικονομία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ