Skip to main content

Προαπαιτούμενα Ντόναλντ Τραμπ για τη συνάντηση με Κιμ

Ο πρόεδρος δεν θα πραγματοποιήσει τη συνάντηση χωρίς να δει συγκεκριμένα βήματα και χειροπιαστές ενέργειες από τη Βόρεια Κορέα, λέει ο Λευκός Οίκος

«Συγκεκριμένα βήματα» και «χειροπιαστές ενέργειες» αναμένει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ από την Πιονγιάνγκ προκειμένου να συναντηθεί με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς.

«Ο πρόεδρος δεν θα πραγματοποιήσει τη συνάντηση χωρίς να δει συγκεκριμένα βήματα και χειροπιαστές ενέργειες από τη Βόρεια Κορέα», τόνισε η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας στην ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Πάντως, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος και ο Κινέζος ομόλογός του Σι Τζινπίνγκ καλωσόρισαν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας την προοπτική διαλόγου με τη Βόρεια Κορέα.

Οι δύο άνδρες «δεσμεύτηκαν στη διατήρηση της πίεσης και των κυρώσεων έως ότου η Βόρεια Κορέα λάβει χειροπιαστά βήματα προς την πλήρη, επαληθεύσιμη και μη αναστρέψιμη αποπυρηνικοποίηση», σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.