Skip to main content

Προ των πυλών η δεύτερη εκδήλωση του Thessaloniki Project

«Η πόλη επινοεί ξανά τον εαυτό της», είναι η νέα εκδήλωση της ομάδας Βούγια στη Θεσσαλονίκη, που φιλοδοξεί να μετατραπεί σε αυτοδιοικητική κίνηση.

Προχωρά και μάλιστα φαίνεται να εξελίσσεται με πολύ ενδιαφέρον το εγχείρημα του Σπύρου Βούγια και της ομάδας «Thessaloniki Project», που φιλοδοξεί –εφόσον ευνοήσουν οι συνθήκες και υπάρχει κοινωνική ανταπόκριση- να μετατραπεί σε αυτοδιοικητική κίνηση που θα διεκδικήσει στις δημοτικές εκλογές του 2019 τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Μετά την πρώτη δημόσια εκδήλωση 20Χ5 στο «Ολύμπιον», με θέμα «Αναζητώντας τη νέα ταυτότητα της πόλης», που κρίθηκε απολύτως επιτυχημένη, με την παρουσία 200 ατόμων, η ομάδα προχωρά στη δεύτερη δημόσια εκδήλωση.

Η λογική είναι η ίδια και το θέμα: «Η πόλη επινοεί ξανά τον εαυτό της». Αυτή τη φορά ο χώρος που θα φιλοξενήσει την εκδήλωση είναι το Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς στα Λαδάδικα.

Ακόμη 20 ειδικά επιλεγμένοι Θεσσαλονικείς (επιστήμονες, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, δημόσιοι λειτουργοί ή επαγγελματίες), μέσα σε 5 μόλις λεπτά ο καθένας, παρουσιάζουν τη δουλειά τους και τη σχέση τους με την πόλη.

«Διαμορφώνεται, έτσι, σταδιακά, η ξεκάθαρη και λεπτομερής φυσιογνωμία της σύγχρονης Θεσσαλονίκης και ενισχύεται η αυτογνωσία και η δυνατότητα να επινοήσει ξανά τον εαυτό της και το μέλλον της», τονίζει ο κ. Βούγιας.

Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 10 Μαρτίου, με έναρξη στις 11.00' το πρωί, ενώ όπως πληροφορείται η Voria.gr, οι θεματικές αφορούν σε εξαιρετικά κρίσιμα σύγχρονα ζητήματα για τη Θεσσαλονίκη, όπως για παράδειγμα ο Τύπος της πόλης, που έχει καταρρεύσει σε πολλά επίπεδα, το νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης και πολλά άλλα, με μια μουσική έκπληξη στο τέλος της ημερίδας.

Περισσότερα στο επόμενο διάστημα, όταν θα «κλείσουν» πρόσωπα, θεματικές και ζητήματα. Πάντως, αυτό που φαίνεται από το πρώτο αυτό διάστημα λειτουργίας της ομάδας, το «Thessaloniki Project» είναι πως υπάρχει ανταπόκριση από την κοινωνία της πόλης κι εφόσον και η εκδήλωση του Μαρτίου έχει ανάλογη ανταπόκριση με εκείνη του «Ολύμπιον» η απόφαση για τη μετεξέλιξη της ομάδας σε αυτοδιοικητική κίνηση θα είναι απλώς θέμα χρόνου...