Skip to main content

Πρίφτης:Κάλυψα πολλές φορές τους παίκτες μου,απαραίτητη η υπευθυνότητα

Αν δεν έχουμε τα συστατικά της ενέργειας και της συγκέντρωσης δεν γίνεται τίποτα, δήλωσε χαρακτηριστικά ο προπονητής του Άρη

Έντονα προβληματισμένοι εμφανίστηκαν στην συνέντευξη Τύπου της αναμέτρησης του Άρη με τα Τρίκαλα οι Δημήτρης Πρίφτης και Βλάντο Γιάνκοβιτς.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής των κιτρινόμαυρων:

«Συγχαρητήρια στα Τρίκαλα, έπαιξαν πολύ καλά. Για εμάς δεν ξέρω πια λέξη να χρησιμοποιήσω. Η λέξη ντροπή δεν αντιπροσωπεύει αυτό που εγώ προσωπικά αισθάνομαι. Δεν έχω να πω πολλά. Γιατί συμβαίνει αυτό; Είναι φανερό πως δεν έχουμε ενέργεια και συγκέντρωση. Δεν έχουμε το μυαλό μας σε αυτό που πρέπει να κάνουμε την ώρα του αγώνα. Τώρα να πω αυτά που λένε οι προπονητές: αναλαμβάνω την ευθύνη; Φυσικά και αναλαμβάνω την ευθύνη για ότι γίνεται εδώ αυτή την στιγμή και για ό,τι γινόταν και πριν, και πέρυσι και πρόπερσι. Αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνουν όλοι υπεύθυνοι. Εγώ έχω καλύψει πάρα πολλές φορές τους παίκτες μου όποια και να είναι τα ονόματά τους. Περσινά, προπέρσινα. Πάρα πολλές φορές. Το στοιχείο της υπευθυνότητας είναι απαραίτητο για να πορευτείς σε οτιδήποτε είναι ομαδικό. Και αυτό δυστυχώς δεν το έχουμε.

Αγωνιστικά υπάρχουν πάρα πολλά θέματα που μπορούμε να πούμε. Το θέμα είναι πως αν δεν έχουμε τα συστατικά της ενέργειας, της συγκέντρωσης και της υπευθυνότητας, δεν γίνεται τίποτα».

Από τη μεριά του, ο φόργουορντ των κιτρινόμαυρων δήλωσε:

«Συγχαρητήρια στα Τρίκαλα. Θεωρώ πως πήραμε ένα μάθημα. Είναι το δεύτερο σερί παιχνίδι μετά τον τελικό που δεν παρουσιαστήκαμε στο παρκέ. Δεν εμφανιστήκαμε. Σε τέτοιες περιπτώσεις ότι και να πούμε για την ομάδα, θετικό ή αρνητικό, έχει πολύ λίγη σημασία. Σε αυτά τα παιχνίδια αν σέβεσαι τον εαυτό σου και αυτά που έχεις κάνει, μπαίνεις μέσα και αποδεικνύεις πράγματα. Δεν είναι εικόνα αυτή. Τώρα περισσότερο από ποτέ είναι πολύ σημαντικό να βάλουμε κάτω τα κεφάλια. Γιατί αν μείνουμε στο ότι προκριθήκαμε στον τελικό του Κυπέλλου, θα έχουμε ξεγελαστεί. Ο καθένας θέλει να παίζει πάντα όσο καλύτερα γίνεται. Αυτό θέλει όλη η ομάδα να κάνει, αλλά ας ξεκινήσουμε να το κάνουμε. Νομίζω ό,τι πέρα από την τακτική, η ενέργεια και η θέληση χρειάζονται στο παιχνίδι. Πρέπει να το δείχνουμε πιο έντονα αυτό και για εμάς και για τον κόσμο μας. Αν σεβόμαστε τον εαυτό μας, αυτό πρέπει να κάνουμε».

Από τη μεριά του, ο προπονητής της θεσσαλικής ομάδας Γιάννης Καστρίτης δήλωσε:

 «Πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μας. Είχαμε πολλά προβλήματα με το χιόνι τις τελευταίες μέρες και είχαμε προετοιμασία μετ’ εμποδίων. Είπαμε πως έπρεπε να δώσουμε και την καρδιά μας στο παιχνίδι με  τον Άρη. Τα παιδιά έκαναν  κατάθεση ψυχής, όλη η νίκη, όλο το μερίδιο τους ανήκει, πολλά συγχαρητήρια.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να έχουμε  ωριμότητα,  να μην πάρουν τα μυαλά μας αέρα. Να συνεχίσουμε μα κάνουμε το ίδιο.  Μένει ένας ολόκληρος γύρος, οι απαιτήσεις σε δουλειά αυξάνονται. Να είμαστε υγιείς με την ίδια προσήλωση για να πετύχουμε τον στόχο μας. Καλή συνέχεια στον Άρη και συγχαρητήρια για την πρόκριση του στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος».

Τέλος, ο γκαρντ της θεσσαλικής ομάδας Αλέξανδρος Βαρυτιμιάδης δήλωσε:

 «Πιστεύω πως παίξαμε καλά, βάλαμε ενέργεια για να κερδίσουμε, αλλά μπορούμε να βγάλουμε ακόμη περισσότερη ενέργεια, πρέπει να κερδίσουμε και το Σάββατο στον Απόλλωνα. Αφιερώνουμε την νίκη στον Απόστολο και Παναγιώτη Μπραχάλα».