Skip to main content

Πρίφτης: Αφιερώνω τη νίκη στον κόσμο και στον Βασίλη Βουρτζούμη (vid)

Ο προπονητής των κιτρινόμαυρων δήλωσε χαρακτηριστικά πως αυτή η νίκη είναι μια επιβράβευση ενώ υπογράμμισε πως οι παίκτες του την άξιζαν απόλυτα

Στον κόσμο του Άρη αφιέρωσε τη μεγάλη νίκη-πρόκριση της ομάδας στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος μπάσκετ ο Δημήτρης Πρίφτης ενώ εμφανώς συγκινημένος αφιέρωσε την επικράτηση στον τιμ μάνατζερ των κιτρινόμαυρων, Βασίλη Βουρτζούμη που ταλαιπωρείται τον τελευταίο καιρό από σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής του Αυτοκράτορα:

«Έγινε ένα εξαιρετικό παιχνίδι για τον κόσμο. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι και πιστεύω πως η νίκη θα βοηθήσει την ψυχολογία μας. Θέλω να πω πως η ΑΕΚ είναι πολύ δυνατή ομάδα και, επειδή δεν πρόλαβα να χαιρετήσω τον Γιούρι, πρέπει να του πω συγχαρητήρια.

Αφιερώνω τη νίκη στον κόσμο γιατί παίξαμε όλοι μαζί, όπως παλιά. Θέλω να αφιερώσω τη νίκη και στο Βασίλη Βουρτζούμη που μας λείπει πάρα πολύ και θέλουμε να γυρίσει κοντά μας». 

Παράλληλα για την τελευταία φάση του αγώνα τόνισε: «Επιλέξαμε να ανοίξουμε το γήπεδο και ώστε να παίξει ένας εναντίον ενός ο Κάμινγκς. Θέλει και τύχη το ματς στο τέλος. Όπως δεν είχαμε στην Μπάνβιτ, είχαμε σήμερα». 

«Είναι μία επιβράβευση και πιστεύω πως το άξιζαν τα παιδιά. Πολλές φορές ο κόσμος εκφράζεται αρνητικά, όταν δεν είμαστε όπως μας θέλει. Ωστόσο, αυτό το καταλαβαίνω. Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος μπορεί να έχει μεγάλες φιλοδοξίες και γι' αυτό του αφιερώνουμε τη νίκη. Ευχαριστώ ορισμένους μεμονωμένους φιλάθλους που μου δείχνουν πάντα τη στήριξή τους και τους εκτιμώ πολύ».

Από τη μεριά του, ο Γιούρι Ζντοβτς έμεινε ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών της ΑΕΚ ενώ τόνισε πως αναλαμβάνει την ήττα-αποκλεισμό από τον τελικό του κυπέλλου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής της Ένωσης:

«Συγχαρητήρια στον αντίπαλό μας, τον προπονητή και τους παίκτες του. Ήταν ένα εξαιρετικό παιχνίδι με πολύ καλή ατμόσφαιρα. Στο τέλος ήταν πιο τυχεροί και εμείς δεν κάναμε τη δουλειά μας αμυντικά. Δεχθήκαμε τρίποντα πριν από το τελευταίο σουτ. Έπρεπε να είμαστε πιο επιθετικοί σε αυτές τις άμυνες. Το ματς τελείωσε, ο Άρης συνεχίζει, τους εύχομαι τα καλύτερα. Έχουμε δουλειά να κάνουμε».

Για το καλάθι του Κάμινγκς και τους τραυματισμούς της ΑΕΚ, υπογράμμισε: «Είχαμε προετοιμαστεί για τις αλλαγές και μια φάση ένας με έναν. Μας νίκησε πολύ εύκολα. Δεν αντιδράσαμε σωστά αμυντικά σε μια φάση ένας με έναν. Στο τέλος, είναι μια φάση ένας με πέντε.

Είχαμε προετοιμάσει αλλαγές. Δεν έχω να πω κάτι για την ομάδα μου, είμαι ικανοποιημένος. Ίσως έπρεπε να βάλω τον Ελονού στο τέλος για να προσπαθήσει να κόψει την μπάλα. Έχουμε δουλειά να κάνουμε.

Είμαι ανήσυχος με τους τραυματισμούς μας. Ο τραυματισμός του Σάκοτα έδειξε άσχημος, ο Βασιλειάδης είχε τράβηγμα, ο Μαυροειδής παίζει με… ένα πόδι εδώ και ένα μήνα. Αναλαμβάνω την ευθύνη της ήττας, είμαι ο προπονητής».

Ο Βασίλης Σίμτσακ εκπροσωπώντας τους παίκτης του Άρη επεσήμανε:

«Είναι μια πολύ σημαντική μέρα για την ομάδα. Είναι μια πολύ μεγάλη νίκη. Είναι ένα παιχνίδι που δεν είχε αύριο. Ή κέρδιζες και πήγαινες τελικό ή έχανες και πήγαινες σπίτι σου. Μπήκαμε πάρα πολύ καλά στο παιχνίδι. Γυρίσαμε πολύ σωστά την μπάλα, ειδικά στο πρώτο δεκάλεπτο παίξαμε και καλή άμυνα. Στην συνέχεια κάπως χαλαρώσαμε πίσω και ήταν λογικό να αντιδράσει η ΑΕΚ. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε κάπως πιο μουδιασμένα, έβαλε η ΑΕΚ δύο τρία σουτ, ξέφυγε, αλλά καταφέραμε και γυρίσαμε το παιχνίδι. Στην τελευταία περίοδο, το παιχνίδι πήγε πόντο πόντο. Κέρδισε ο πιο τυχερός, ο πιο συγκεντρωμένος. Ο Γουίλ έβαλε ένα πολύ μεγάλο καλάθι και πήραμε την πρόκριση. Κάναμε πολύ καλή εμφάνιση σήμερα. Η ΑΕΚ είναι πολύ καλή ομάδα. Καταφέραμε σε ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι να κάνουμε λίγα λάθη. Συγχαρητήρια σε όλους, στους προπονητές, στον πρόεδρο, στον κόσμο… Πρέπει να χαρούμε αυτή την μέρα, όμως, όταν περάσει να την αφήσουμε πίσω μας γιατί την Τρίτη έχουμε σημαντικό παιχνίδι για την Ευρώπη».

Τέλος, ο Ντόνι ΜακΓκραθ εκπροσωπώντας τους παίκτες της ΑΕΚ δήλωσε:

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Εμείς δώσαμε ότι είχαμε. Πραγματικά μέχρι το τέλος ήταν ντέρμπι. Θα μπορούσε να πάει και στις δύο πλευρές η νίκη. Εμείς έπρεπε να βγάλουμε μια άμυνα στο τέλος, αλλά δεν το κάναμε. Συγχαρητήρια στον αντίπαλό μας που σκόραρε και προκρίθηκε».