Skip to main content

Πρίφτης: Πετύχαμε απλά το 1 - 0 και τίποτα παραπάνω (video)

«Έγινε ένα κλασικό ντέρμπι, κλειστό, με πολύ δυνατές άμυνες, κακό μακρινό σουτ εκατέρωθεν και πιστεύω πως αξίζαμε τη νίκη», δήλωσε ο κόουτς του Άρη

Χαμηλούς τόνους κράτησε ο Δημήτρης Πρίφτης μετά τη νίκη του Άρη κόντρα στον ΠΑΟΚ για τον πρώτο αγώνα της προημιτελικής φάσης των play-off της Stoiximan.gr Basket League.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής των «κιτρινόμαυρων»:

«Συγχαρητήρια στην ομάδα για τη νίκη. Θέλω εκ μέρους όλης της ομάδας να αφιερώσουμε τη νίκη στον  Δημήτρη, το παιδί που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση από άποψη υγείας. Ευχόμαστε να επανέλθει σύντομα, να γίνει καλά και να είναι κοντά μας στο γήπεδο.

Έγινε ένα κλασικό παιχνίδι ανάμεσα σε μας και τον ΠΑΟΚ, κλειστό, με πολύ δυνατές άμυνες, κακό μακρινό σουτ εκατέρωθεν. Πιστεύω πως δικαιούμασταν τη νίκη. Στο τέλος διαχειριστήκαμε άσχημα τις κατοχές. Παρόλα αυτά θα πω πως αξίζουν πολλά μπράβο στα παιδιά. Γιατί στην κανονική διάρκεια ήταν ένα ματς που καθαρά δικό μας και μπήκαμε με ψυχολογικό μειονέκτημα στην παράταση. Ο τρόπος που το διαχειριστήκαμε μας οδήγησε στη νίκη. Είναι απλά το 1-0 και τίποτα παραπάνω. Θα πάμε να παίξουμε ένα πολύ δύσκολο ματς στην Πυλαία και συνεχίζουμε…

Μπήκε ένα τρίποντο, το οποίο έγινε τετράποντο. Αυτή ήταν η φάση. Μετά έγινε κακή διαχείριση. Κάτι που συμβαίνει και δεν συμβαίνει. Έτσι είναι αυτά τα παιχνίδια. Μπήκε ένα τετράποντο, πολύ δύσκολη φάση... Δεν μπορώ να πω ότι ο παίκτης δεν έτρεξε πάνω του... Δόθηκε αυτό το φάουλ σωστά η λάθος και για αυτό το παιχνίδι πήγε εκεί. μετά το άγχος γίνεται πολύ μεγάλο και δεν βλέπεις μπροστά σου από την πίεση μετά από αυτό το καλάθι.

Ρίσκο δεν είναι τα 4/26 τρίποντα. Και ο ΠΑΟΚ είχε 0/20 όταν κέρδισε στην Πυλαία στην κανονική περίοδο. Έγινε επανάληψη αυτής της κατάστασης. Ο Σκοτ είναι ένας παίκτης που ήρθε εδώ. Αυτά που μπορώ να δω από την προπόνηση τα βλέπω, αλλά το να τον βάλω σε ένα παιχνίδι Άρης – ΠΑΟΚ αμέσως δεν είναι τόσο απλή υπόθεση. Πιο πολύ λειτούργησα με το ένστικτο, έκανε δυο καλά σουτ, έβγαλε δυο καλές άμυνες. Πιστεύω πως στην συνέχεια θα μας βοηθήσει αν καταφέρουμε και περάσουμε τη σειρά. Σήμερα δεν βοήθησε πολύ γιατί δεν του δόθηκε και ο χρόνος. Έχουμε πει ότι η ομάδα είναι ελληνική. Ουσιαστικά παίζουμε με έναν Αμερικανό, πρωταγωνιστή εννοώ. Έχουν αλλάξει τα δεδομένα σε σχέση με τον ΠΑΟΚ. Οι αλλαγές που έκανε ο ΠΑΟΚ του έδωσαν πλεονέκτημα. Πήρε κάποιους παίκτες που είναι πολύ παραγωγικοί και σήμερα ήταν καλοί. Εμείς μπήκαμε στην αντίθετη διαδρομή για διάφορους λόγους, αλλά ακόμα και έτσι όπως είναι η ομάδα μπορεί και θα παλέψει.

Αν αναλογιστεί κάποιος τι είναι ο Κάμινγκς για την ομάδα και αυτή έπαιξε για ένα ημίχρονο χωρίς αυτόν… Βέβαια αυτό έχει ξαναγίνει και έγινε και σήμερα.

Ήθελα να μπει στο δεύτερο ημίχρονο έχοντας την δυνατότητα να κάνει τρία φάουλ. Και αυτό γιατί είναι ο άνθρωπος των τελευταίων λεπτών σε όλα τα ντέρμπι. Εφόσον η υπόλοιπη ομάδα λειτούργησε και έμεινε κοντά στο σκορ, θεώρησα ότι μπορούσα να το κάνω. Μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν ήταν σε καλή μέρα. Η άμυνα του ΠΑΟΚ ήταν προσαρμοσμένη πάνω του. Αν είχαμε βάλει 2-3 σουτ μακριά από αυτόν θα ήταν πιο εύκολο και για εκείνον και για την ομάδα να ανοίξει λίγο το σκορ».

Από τη μεριά του, ο Μιχάλης Τσαϊρέλης εκπροσωπώντας τους παίκτες του «Αυτοκράτορα» τόνισε:

«Τη σημερινή νίκη την αφιερώνουμε σε ένα φίλαθλο του Άρη, τον Δημήτρη, ο οποίος είναι στην εντατική. Του ευχόμαστε ολόψυχα περαστικά και να είναι σύντομα κοντά μας.

Όσον αφορά στο παιχνίδι, ξέραμε ότι θα γίνει ένα πολύ σκληρό παιχνίδι. Με λίγα λόγα ένα παιχνίδι επαφής. Έγιναν πάρα πολλά λάθη και από τις δύο ομάδες. Δεν θεωρώ πως είδαμε ποιοτικό παιχνίδι. Είναι πολύ σημαντικό το ότι κερδίσαμε. Είναι ένα μεγάλο βήμα για μας όσον αφορά στη συνέχεια. Θέλουμε να κάνουμε το ίδιο στο γήπεδό τους, ώστε να τελειώσουμε την σειρά και να συνεχίσουμε.

Είχαμε πει ότι κάνουμε αλλαγές, έπρεπε να παίξω πιο κοντά στον Μακ Φάντεν για να τον οδηγήσω μέσα στη ρακέτα ώστε να πάει για δίποντο, όχι τρίποντο. Ήταν δικό μου το λάθος».