Skip to main content

Πρίφτης: Πετάξαμε την ευκαιρία να κατακτήσουμε την τρίτη θέση (video)

Ο προπονητής των κιτρινόμαυρων δήλωσε ότι δήλωσε ότι δεν γνωρίζει πόσο γρήγορα θα υπάρξει ενίσχυση καθώς η ομάδα πρέπει να βρει τον κατάλληλο παίκτη

Για «χαμένη ευκαιρία» έκανε λόγο στις δηλώσεις του μετά την ήττα του Άρη από τους Φράπορτ Σκαϊλάινερς, ο Δημήτρης Πρίφτης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής των κιτρινόμαυρων:

«Θα πω λίγα λόγια και με απόλυτη ειλικρίνεια. Είχαμε έλλειψη πάθους, έλλειψη συγκέντρωσης και ενέργειας και είναι κρίμα γιατί στο τέλος πετάξαμε την ευκαιρία να κατακτήσουμε την τρίτη θέση, έστω την καλύτερη τέταρτη για μια καλή κλήρωση στην επόμενη φάση. Αυτή είναι η άποψή μου για το παιχνίδι και ότι έγινε σήμερα.

Κατά την γνώμη μου είναι απαράδεκτο να συμβαίνει αυτό. Συμπεριλαμβάνω και τον εαυτό μου. Είμαι μέλος της ομάδας και ο βασικός υπεύθυνος. Δυστυχώς λίγο πολύ είναι αναμενόμενα αυτά. Έτσι γίνεται τις πιο πολλές φορές. Χρειάζεται ιδιαίτερη διαχείριση για να είσαι σοβαρός. Τι να πω; Να πω ψέματα; Δεν ήμασταν.

Ο καλύτερος τέταρτος, μαζί με τους πέντε τρίτους και δύο δεύτερους, δημιουργούν ένα γκρουπ δυναμικότητας και θα παίξουν με τους τέταρτους και πέμπτους. Άρα θα είχες καλύτερη διασταύρωση. Αυτό είναι αυτό που σήμερα πετάξαμε.

Δεν ξέρω πόσο γρήγορα θα ενισχυθούμε γιατί δεν είναι μόνο θέμα επιλογής. Καταρχήν πρέπει να βρούμε τον κατάλληλο και επίσης είναι και άλλα θέματα που πρέπει να σταθμίσουμε και να συνεκτιμήσουμε για να προβούμε σε μια επιλογή.

Στο παιχνίδι της Κρήτης τα σουτ ήταν τελείως ελεύθερα. Σήμερα ο τρόπος που έπαιξε ο αντίπαλός μας είχε πολλές αλλαγές στα σκριν στην μπάλα, μας έκανε στατικούς και δεν είχαμε δημιουργία. Έπρεπε να δώσουμε την μπάλα μέσα. Δεν ανταποκριθήκαμε στο σκληρό παιχνίδι που έπαιξε η Φρανκφούρτη στην ρακέτα, έπαιξε πολύ σκληρά τα μέσα mismatch. Εμείς δεν ήμασταν το ίδιο σκληροί, το επέτρεψαν και οι διαιτητές αυτό. Δεν το λέω ως δικαιολογία. Θα έπρεπε να ήμασταν πιο σκληροί από εκείνους, να δώσουμε την μπάλα μέσα που είχαμε πλεονέκτημα. Δεν το κάναμε και για αυτό είχαμε αυτό το ποσοστό. Δεν ήταν καλά τα σουτ. Στο Ρέθυμνο ήταν όλα ελεύθερα. Αυτή είναι η εξήγηση τακτικά, μπασκετικά».

Από τη μεριά του, εκπροσωπώντας τους παίκτες του Άρη, ο Μάικλ Τζένκινς δήλωσε:

«Το μόνο που μπορώ να πω αυτή την στιγμή είναι ότι είμαι και είμαστε πολύ εκνευρισμένοι με αυτή την εμφάνιση. Είμαι θυμωμένος.

Αν παρατηρήσατε το παιχνίδι, στην αρχή πήγαμε αρκετά καλά, ήμασταν αποτελεσματικοί σε άμυνα και επίθεση, οπότε είχαμε ενέργεια. Κατά την γνώμη μου δεν έπαιξε κανέναν ρόλο το παιχνίδι του Σαββάτου για αυτή την εμφάνιση.

Εγώ δεν είχα πολλά ελεύθερα σουτ. Όσο αφορά την ομάδα δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί είχαμε αυτό το ποσοστό. Είχαμε αρκετά ελεύθερα σουτ, υπό καλές προϋποθέσεις τα οποία δεν μπήκαν. Σίγουρα δεν ήταν η χειρότερή μας απόδοση στο συγκεκριμένο τομέα, αλλά μπορώ να πω πως ήταν μια από τις χειρότερες».

O προπονητής της γερμανικής ομάδας, Γκόρντον Χέρμπερτ δήλωσε:

«Ήταν πολύ όμορφο για εμένα που επέστρεψα και κοουτσάρισα σε αυτό το γήπεδο. Ήταν μια πολύ καλή νίκη για μας. Δεν έγινε ένα καλό, ποιοτικό παιχνίδι, όμως μου άρεσε η προσπάθεια της ομάδας μου. Πήγαμε πολύ καλά στα ριμπάουντ και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Δώσαμε πολύ μεγάλη μάχη και παρά το χαμηλό που σουτάραμε καταφέραμε και κερδίσαμε, και αυτό δείχνει την προσπάθεια που καταβάλαμε για να πάρουμε αυτό το αποτέλεσμα. Θέλω να ευχηθώ στον Άρη το καλύτερο για το υπόλοιπο της σεζόν. Καλή τύχη».

Τέλος ο Σον Χαφ εκπροσωπώντας τους παίκτες των Φράπορτ Σκαϊλάινερς δήλωσε:

«Και οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν αρκετά σκληρά. ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι σε μια δύσκολη έδρα. Είναι δύσκολο για μια φιλοξενούμενη ομάδα να κερδίσει ένα τέτοιο παιχνίδι. Εμείς αυτό που θέλαμε ήταν να παίξουμε δυνατά και τα καταφέραμε. Πολλές φορές σε πολλά σημεία του παιχνιδιού δεν παίξαμε καλά. Το ματς δεν ήταν όμορφο. Χάσαμε αρκετά σουτ, όμως, παραμείναμε ενωμένοι και με όπλο τη δυνατή άμυνά μας φτάσαμε στη νίκη».