Skip to main content

Πρίφτης: Να βγάλουμε ένταση στην άμυνα κόβοντας τον ρυθμό των Τσέχων

Σε μια σειρά 14 αγώνων κάθε παιχνίδι έχει σημασία και οι εκτός έδρας νίκες σου δίνουν πλεονέκτημα, υπογράμμισε ο κόουτς των κιτρινόμαυρων.

Για τα σημεία-κλειδιά του αυριανού αγώνα του Άρη κόντρα στη Νίμπουργκ (15/11, 19:30, NS3 HD, ΕΡΤ3) , στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου του Basketball Champions League μίλησε ο Δημήτρης Πρίφτης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο κόουτς των κιτρινόμαυρων:

«Μετά από μία δύσκολη εβδομάδα με συνεχόμενα παιχνίδια, έχουμε μπροστά μας ακόμα ένα δύσκολο ματς. Η Νίμπουργκ είναι μία καλή ομάδα, με συνεπή παρουσία στα ευρωπαϊκά δρώμενα. Φέτος διαθέτει ένα ιδιαίτερα καλό σύνολο, κάτι που φαίνεται από το αήττητό της στο εγχώριο πρωτάθλημα, αλλά και από τις καλές εμφανίσεις της στο BCL».

Αναφορικά με το τι πρέπει να κάνει ο Άρης για να διατηρήσει το αήττητό του στο Basketball Champions League, ο 48χρονος κόουτς δήλωσε: «Σε μία σειρά 14 αγώνων, κάθε παιχνίδι έχει σημασία και οι εκτός έδρας νίκες σου δίνουν πλεονέκτημα, οπότε για μας είναι ακόμα μία σημαντική αναμέτρηση, για την υπόθεση – πρόκριση. Θέλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι από το ξεκίνημα, κάτι που δεν έγινε στην Αμαλιάδα. Πρέπει να βγάλουμε ένταση στην άμυνα και να κόψουμε τον υψηλό ρυθμό των Τσέχων, οι οποίοι τρέχουν και σουτάρουν πολύ και να έχουμε σωστές επιλογές στην επίθεση. Τα παραπάνω, μαζί με τον έλεγχο των ριμπάουντ, θα είναι τα στοιχεία που θα καθορίσουν την έκβαση της αναμέτρησης».