Skip to main content

Πρίφτης: Να παρουσιαστούμε συγκεντρωμένοι με τους Σκαϊλάινερς (video)

Ο προπονητής των κιτρινόμαυρων δήλωσε ότι άσχετα με την τύχη της ένστασης για την Μπάνβιτ, θα κοιτάξον να κερδίσουν όλα τα παιχνίδια

Για το τι πρέπει να κάνει ο Άρης ώστε να φτάσει στη νίκη κόντρα στη Φράπορτ Σκαϊλάινερς στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του Basketball Champions League (17/1, 21:00, Nick Galis Hall) μίλησε ο Δημήτρης Πρίφτης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής των κιτρινόμαυρων:

«Μετά από σημαντικές νίκες (σ.σ. αυτήν κόντρα στην ΑΕΚ), δεν λέω μεγάλες γιατί μεγάλη νίκη σημαίνει κάτι άλλο, υπάρχει μια μέθη… Έγινε ένα σημαντικό ματς, το οποίο το κερδίσαμε και συνήθως μετά από τέτοια παιχνίδια υπάρχει μια μέθη. Μπορεί να βρίσκεσαι σε μια αυταπάτη και αυτό να σε χαλαρώσει. Και όσο χαλαρώνεις, τόσο πιο μεγάλος είναι και ο τυφώνας που έρχεται. Έχουμε κάνει τις απαραίτητες ομιλίες για να είμαστε συγκεντρωμένοι και προσγειωμένοι στο συγκεκριμένο παιχνίδι».

Για τον αντίπαλο: «Η Φρανκφούρτη είναι μια ομάδα με ιδιαίτερο ρόστερ, γιατί πέραν του Μόρισον οι περισσότεροι παίκτες είναι τριαρο-τεσσάρια που θα χρησιμοποιηθούν στις θέσεις των ψηλών. Παίζει με ταχύτητα, έχει καλό σουτ, πρόσθεσε έναν πολύ καλό σκόρερ, τον Ίνγκλις, από το κολεγιακό πρωτάθλημα. Είναι πολύ επικίνδυνος παίκτης. Είναι μια ομάδα που χρειάζεται προσοχή και μια προσαρμογή στα δεδομένα της, στον τρόπο που αγωνίζεται».

Για την έξοδο των παικτών μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ: «Χρειαζόταν μια εκτόνωση. Τι να πω στους παίκτες μου; Να μην χαρούν για ένα βράδυ; Το να χαίρεσαι κάποιες στιγμές είναι σημαντικό. Πρέπει να το κάνεις. Απλά πρέπει να προσγειώνεσαι και γρήγορα να επανέρχεσαι. Αυτό δεν ξέρω κατά πόσο έχει γίνει. Θα φανεί στα επόμενα ματς».

Για τη βαθμολογία του ομίλου: «Με βάση την ένσταση, έχουμε κάποιες πιθανότητες όσον αφορά στην δεύτερη θέση, αν κάνουμε δύο νίκες και φυσικά εξαρτόμαστε από τα αποτελέσματα της Νίμπουργκ και της Μπάνβιτ. Εμείς, άσχετα με την τύχη της ένστασης, θα κοιτάξουμε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια».

Για το ενδεχόμενο απόκτησης παίκτη: «Σε πρώτη φάση μελετάμε την αγορά. Θα δούμε τι υπάρχει και θα δούμε αν θα κάνουμε μια προσθήκη τώρα ή στο εγγύς μέλλον. Είναι μια απόφαση που δεν είναι μόνο δική μου, είναι και της διοίκησης. Θα δούμε τι παίκτη μπορούμε να βρούμε. Όσον αφορά στα στοιχεία που θα θέλαμε να έχει… Θα θέλαμε να είναι ένας καλός ριμπάουντερ, να είναι είτε καλός στα πόδια στο πάτωμα είτε να είναι ένας παίκτης που μπορεί να κάνει κοψίματα, ένας rim protector. Γενικά ένας παίκτης που να κάνει καλά μία με δύο δουλειές, γιατί θα είναι πολύ δύσκολο να βρούμε έναν παίκτη που να κάνει 4-5 δουλειές και σίγουρα θα είναι σε άλλη οικονομική διάσταση. Το πλάνο και οι δυνατότητες που έχουμε αυτή την στιγμή είναι για έναν παίκτη».

Από τη μεριά του, ο Μάικλ Τζένκινς δήλωσε:

«Το ηθικό στην ομάδα είναι υψηλό μετά την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Πήραμε μία σημαντική νίκη το Σάββατο, όμως η προετοιμασία δεν μπορεί να περιμένει και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να προετοιμαστούμε για τον αγώνα με τους Φράπορτ Σκαϊλάινερς.

Για τον τρόπο με τον οποίο χάθηκε ο αγώνας στην Φρανκφούρτη: «Σίγουρα μας δίνει ένα έξτρα κίνητρο. Έπρεπε να κερδίσουμε εκείνο το παιχνίδι. Παίξαμε καλύτερα για 35 λεπτά και ο αντίπαλός μας τα τελευταία πέντε και χάσαμε το ματς. Σίγουρα είναι στην άκρη του μυαλού μας. Τώρα παίζουμε στην έδρα μας και πρέπει να την προστατέψουμε, παίρνοντας ρεβάνς για την ήττα του πρώτου γύρου».

Για το αν σκέφτεται από τώρα την ατμόσφαιρα στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας: «Δεν ξέρω πότε ακριβώς είναι ο αγώνας, αλλά περιμένω ότι θα είναι πολύ… θορυβώδης. Με πολλή ενέργεια από τους φιλάθλους και των δύο ομάδων. Γνωρίζω ότι οι φίλαθλοί μας είναι ενθουσιασμένοι και έτοιμοι να μας υποστηρίξουν, οπότε περιμένω ακόμα ένα τρελό, απλό πλευράς ενέργειας, παιχνίδι».

Για το αν με την εμπειρία του μπορεί να ξεχάσει προς το παρόν τον τελικό Κυπέλλου και να επικεντρωθεί στα προσεχή παιχνίδια: «Για μένα προσωπικά είναι πολύ εύκολο. Το μόνο που έχω στο μυαλό μου είναι το επόμενο παιχνίδι Σίγουρα ο τελικός είναι ένα μεγάλο παιχνίδι, όποιον κι αν αντιμετωπίσουμε, όμως πρέπει να παλέψουμε για τη θέση μας στον όμιλο του Champions League. Θέλουμε να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται στη βαθμολογία της πρώτης φάσης και να συνεχίσουμε. Όποτε έρθει ο τελικός, θα συγκεντρωθώ σ’ αυτόν, αλλά τώρα σκέφτομαι μόνο τους Σκαϊλάινερς».



Τέλος από τη μεριά του, ο προπονητής της γερμανικής ομάδας, Γκόρντον Χέρμπερτ δήλωσε:

«Το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό είναι το πάθος που έχει αυτή η πόλη για το μπάσκετ. Το πάθος των φιλάθλων. Όταν έχεις πάθος, πολλά συναισθήματα βγαίνουν στην επιφάνεια. Το χαρακτηριστικό της ομάδας είναι το πάθος, ειδικά για το μπάσκετ».

Για τις αναμνήσεις του από τη θητεία του στον Άρη: «Ως προπονητής, έχεις πάντα και καλές και κακές αναμνήσεις. Έτσι είναι τα πράγματα, όχι μόνο στη δουλειά μας, αλλά σε όλες. Αυτή είναι η φύση της δικής μας δουλειάς. Έχω κρατήσει πολλές καλές αναμνήσεις. Εκείνη η σεζόν (2007-08) τελείωσε άσχημα, αλλά αυτά έχει η δουλειά μας».

Για την πρόκριση του Άρη στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας: «Ήταν μία μεγάλη νίκη για τον Άρη. Πληροφορήθηκα ότι στο γήπεδο είχε εκπληκτική ατμόσφαιρα και πολλούς πανηγυρισμούς. Είναι χαρούμενος για τον ΑΡΗ, πιστεύω ότι είναι πολύ καλό για την ομάδα το ότι προκρίθηκε στον τελικό».

Για την ομάδα του: «Περάσαμε μία δύσκολη περίοδο, όπου εγώ απουσίαζα λόγω επέμβασης στην πλάτη. Οι βοηθοί μου έκαναν εξαιρετική δουλειά. Κάναμε κάποιες αλλαγές στο ρόστερ, προσπαθώντας να φτιάξουμε μία πιο συμπαγή ομάδα και να παίξουμε σωστά. Στον αυριανό αγώνα θα δούμε στο παρκέ ουσιαστικά για πρώτη φορά αυτήν τη «νέα» ομάδα, οπότε καλύτερα να με ρωτήσετε αύριο το βράδυ».

Για το πώς περιμένει το αυριανό παιχνίδι με δεδομένη την αγωνιστική άνοδο του Άρη σε σχέση με τον αγώνα του πρώτου γύρου: «Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Η ατμόσφαιρα θα είναι πολύ καυτή, ειδικά μετά τη νίκη στον αγώνα Κυπέλλου το Σάββατο. Ο Άρης θα έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Πιστεύω ότι τα πρώτα 5 – 7 λεπτά του αγώνα πολύ σημαντικά για την έκβαση του αγώνα. Θα προσπαθήσουμε να ελέγξουμε το ρυθμό και να κρατήσουμε τους φιλάθλους «έξω» από το παιχνίδι, όσο αυτό γίνεται».