Skip to main content

Πρίφτης: Να κερδίσουμε το στοίχημα της σταθερότητας (video)

«Σήμερα βγήκαμε και παίξαμε σκληρά στην άμυνα, παλέψαμε για κάθε κατοχή και είχαμε πολύ καλή νοοτροπία», δήλωσε ο προπονητής του Άρη

Συγχαρητήρια στου παίκτες του Άρη για τη νίκη τους κόντρα στη Στρασμπούρ έδωσε ο Δημήτρης Πρίφτης και τόνισε πως το μεγάλο στοίχημα για την ομάδα είναι η σταθερότητα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής των κιτρινόμαυρων:

«Συγχαρητήρια στους παίκτες για την αποψινή τους προσπάθεια. Υπάρχουν ανάμεικτα συναισθήματα μετά από μία άσχημη εμφάνιση κόντρα στον ΠΑΟΚ. Σήμερα βγήκαμε και παίξαμε σκληρά στην άμυνα, παλέψαμε για κάθε κατοχή και είχαμε πολύ καλή νοοτροπία που προήλθε από την προσπάθειά μας στην άμυνα. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι μπορούσαμε να τα πάμε καλύτερα στην επίθεση. Δεν γνωρίζω αν η διαφορά θα αποδειχθεί αρκετή. Στη Γαλλία περιμένουμε ένα διαφορετικό παιχνίδι. Η Στρασμπούρ παίζει στην έδρα της σε υψηλό ρυθμό και με μεγάλη ένταση. Θα δώσουμε ένα δύσκολο παιχνίδι, το ξέρουμε, όμως μέχρι τότε έχουμε πάρα πολλά να σκεφτούμε, αφού έχουμε και τον τελικό του κυπέλλου.

Δεν μπορώ να εξηγήσω ακριβώς αυτή την μεταμόρφωση. Δυστυχώς. Και αυτό είναι το πρόβλημα της ομάδας. Παλεύουμε με αυτή την αστάθεια. Δεν είμαστε σταθεροί. Και αυτό είναι και το στοίχημα μας, να σταθεροποιηθούμε. Δυστυχώς έχουμε πολλά σκαμπανεβάσματα και εμφανιζόμαστε οι ίδιοι άνθρωποι, με διαφορετικές νοοτροπίες και αντιμετώπιση σε αυτό που έχουμε να κάνουμε. Αυτό είναι το πρόβλημα της ομάδας. Για αυτό και η ζωή μας φέτος δεν είναι τόσο φυσιολογική. Έχει τα συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα. Προσπαθούμε. Συνεχίζουμε να προσπαθούμε και θέλουμε να κερδίσουμε αυτό το στοίχημα της σταθερότητας.

Προσπάθησα να εξηγήσω στους παίκτες την διαφορά του σημαντικού από το κρίσιμο. Με τον ΠΑΟΚ το παιχνίδι ήταν σημαντικό για το γόητρο της ομάδας και όλα αυτά που όλοι ξέρετε. Όμως δεν ήταν ένα ματς με την πλάτη στον τοίχο με την έννοια ότι έχουμε κι άλλες δέκα αγωνιστικές. Υπάρχουν τα πλέι οφ. Το σημερινό παιχνίδι ήταν κρίσιμο. Αυτή είναι η διαφορά. Το κερδίσαμε και είναι αισιόδοξο. Υπάρχουν όμως πολλά άλλα που είναι απαισιόδοξα και πρέπει να διορθώσουμε.

O Τζάκσον είναι ιδιαίτερα μαχητικός. Πηγαίνει στη μπάλα, είναι πεινασμένος. Δεν έχε εμπειρία και πολλές εικόνες. Δεν γνωρίζει πως είναι το υψηλό επίπεδο και πιστεύω πως επαγγελματικά είναι στα πρώτα του βήματα. Έχει όμως πολύ υψηλό κίνητρο και θα μας βοηθήσει. Ήταν και εκείνος μέρος της σημερινής προσπάθειας. Όλη η ομάδα προσπάθησε και μέσα από αυτήν την προσπάθεια αναδείχθηκε και η δική του».

Από τη μεριά του, ο Τζάστιν Τζάκσον εκπροσωπώντας τους παίκτες του Αυτοκράτορα δήλωσε:

Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι για εμάς. Παίξαμε πολύ δυνατά από την αρχή. Κάναμε αυτά που μας ζήτησε ο προπονητής μας και πήραμε μια νίκη με διψήφια διαφορά.

Νιώθω υπέροχα. Είμαι σε μια εξαιρετική ομάδα, σε μια εξαιρετική πόλη και θέλω να κάνω πάντα ότι περνάει από το χέρι μου για να βοηθάω την ομάδα να κερδίζει.


Όταν έρχεσαι σε μια ομάδα όπως ο Άρης μπορεί να σημαίνει πολλά για σένα και για το μέλλον σου. Είναι τιμή μου που είμαι εδώ και προσπαθώ να αποδείξω ότι αξίζω μια θέση σε αυτή την ομάδα.

Ο τελικός του κυπέλλου είναι μεγάλο παιχνίδι, με έντονα συναισθήματα για όλους, όμως πρέπει να βλέπουμε κάθε μέρα ξεχωριστά και να είμαστε όταν φτάσει αυτό το παιχνίδι».

O ο προπονητής της γαλλικής ομάδας, Βενσάν Κολέ δήλωσε:

«Ο Άρης κυριάρχησε στο παρκέ. Εμείς είχαμε μια ευκαιρία να κάνουμε το come back στο πρώτο ημίχρονο. Ζήτησα από τους παίκτες μου να παλέψουν περισσότερο, όμως, είχαμε κάποιες άστοχες προσπάθειες. Προς στο τέλος του αγώνα ο Άρης έχτισε μια διαφορά 17-20 πόντων και όλα τελείωσαν εκεί. Σίγουρα οι 19 πόντοι μας δίνουν λίγες ελπίδες για ανατροπή στο δεύτερο παιχνίδι στην έδρα μας, όμως, θα προσπαθήσουμε. Πάντα ελπίζουμε και αυτό που θέλουμε είναι να δείξουμε ένα καλύτερο πρόσωπο στον επαναληπτικό αγώνα. Ο Άρης πίεσε σε όλο το γήπεδο και είχε κάποιους παίκτες σε πολύ καλή μέρα, όπως ο Κάμινγκς. Από εμάς ούτε ένας παίκτης μπόρεσε να κυκλοφορήσει εύκολα την μπάλα και να δώσει σωστές πάσες. Από αυτό φαίνεται πόσο καλή δουλεία έκανε ο Άρης στην άμυνα. Εμείς έχουμε υποστεί κι άλλες βαριές ήττες μέσα στην σεζόν. Σίγουρα δεν έχουμε την ίδια ομάδα με πέρυσι που φτάσαμε μέχρι τον τελικό του Eurocup.

Έχω δει τον Άρη σε αρκετά παιχνίδια μέχρι τώρα. Πιστεύω πως η διάφορά σε αυτό το παιχνίδι ήταν ότι ο Άρης ξεκίνησε πάρα πολύ σκληρά και διατήρησε αυτή την σκληράδα και ένταση για 40 λεπτά. Οι παίκτες του είχαν πολύ ενέργεια ακόμα και στα τελευταία λεπτά που προσπαθούσαν να κρατήσουν την διαφορά. Υποχρεώσαμε τον αντίπαλό μας σε κάποια λάθη στην επίθεση. Έκανε 19 λάθη, αλλά εμείς κάναμε περισσότερα και αυτό οφειλόταν στην ένταση με την οποία έπαιξε ο Άρης. Δεν μας επέτρεψε να κυνηγήσουμε κάτι καλύτερο. Ήταν μια δύσκολη μέρα για εμάς. Όταν μια ομάδα είναι τόσο αποδοτική στο αμυντικό κομμάτι είναι δύσκολο για τον αντίπαλο να κρατηθεί κοντά και να ακολουθήσει.

Τέλος, ο Πολ Λακόμπ εκπροσωπώντας τους παίκτες της γαλλικής ομάδας δήλωσε:

«Συγχαρητήρια στον Άρη. Έπαιξε πολύ καλή άμυνα. Μας περιόρισε πολύ και δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε. Αυτή ήταν και η αιτία για τη διαφορά των 19 πόντων με την οποία χάσαμε. Για να έχουμε ελπίδες να ανατρέψουμε την διαφορά θα πρέπει να είμαστε πιο μαχητικοί. Ουσιαστικά πρέπει να κάνουμε ό,τι έκανε σήμερα ο Άρης. Να μπούμε με πάθος και δύναμη. Σίγουρα μπορούμε, στο μπάσκετ υπάρχουν πιθανότητες. Έχουμε δει και στο παρελθόν ομάδες να ανατρέπουν μεγάλες διαφορές και να παίρνουν την πρόκριση. Ενώ άλλες φορές μπορεί να χάσεις με μικρότερη διαφορά και πάλι να αποκλειστείς».