Skip to main content

Πρίφτης: Να είμαστε έτοιμοι κόντρα στη Βιλερμπάν (video)

«Κάθε μέρα είναι και ένα καινούριο μάθημα. Εξαρτάται τι μάθημα θέλεις να δεις κάθε φορά», δήλωσε με νόημα ο προπονητής των κιτρινόμαυρων

Μετά τη νίκη του Άρη επί του Κόροιβου Αμαλιάδας ο Δημήτρης Πρίφτης, τόνισε πως πλέον στο μυαλό του ίδιου και τον παικτών του είναι η αναμέτρηση με την Βιλερμπάν.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής των κιτρινόμαυρων:

«Συγχαρητήρια στα παιδιά για τη νίκη, ήρθε εύκολα στο τέλος. Θέλω να συγχαρώ ιδιαίτερα τον Ντίνο Καλαμπάκο για την δουλειά που έχει κάνει στον Κόροιβο, με ένα ιδιαίτερο ρόστερ, όχι πολύ πλούσιο με πολλές αλλαγές. Καταφέρνουν σε όποιο γήπεδο και να αγωνιστούν, και φυσικά στο γήπεδό τους που έχουν αυτοπεποίθηση, να  είναι πάντα παρόντες και να αγωνίζονται πραγματικά πολύ δυνατά. Εμείς τώρα θα προετοιμαστούμε για το παιχνίδι με τη Βιλερμπάν. Έχουμε τρεις μέρες να ασχοληθούμε με την Βιλερμπάν πνευματικά και τακτικά, ώστε να πάμε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τον εντός έδρας αγώνα.

Κάθε μέρα είναι και ένα καινούριο μάθημα. Εξαρτάται τι μάθημα θέλεις να δεις κάθε φορά. Δεν λέω ότι όλα τα κάνουμε όλα τέλεια. Υπάρχουν μέρες που δεν είμαστε καλοί, υπάρχουν διαστήματα που δεν είμαστε καλοί, αλλά υπάρχουν και μέρες που κάνουμε καλά πράγματα. Ποιο είναι το δικό μου μάθημα; Ξεχειλίζουμε από γκρίνια... Αυτό είναι το μάθημα το δικό μου. Χωρίς να είμαστε τέλειοι. Ακόμα κι όταν κάνουμε κάτι, γκρίνια ακούμε. Ο καθένας βλέπει με τον δικό του τρόπο.

Δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο. Είναι αρκετά εκκωφαντικό αυτό που είπα. Η ομάδα έχει αρκετές δυσκολίες όλο τον χρόνο. Έχουν γίνει πάρα πολλές προσθαφαιρέσεις για διάφορους λόγους. Αυτό έχει δυσκολέψει πάρα πολύ τις συνεργασίες, την χημεία της ομάδας, την δουλειά. Και εμείς είμαστε κατεξοχήν ομάδα που στηρίζεται στο σύνολο και στην ομοιογένεια. Είναι δύσκολο να το πετύχουμε φέτος. Τραυματισμούς είχαμε πολλούς. Έχουμε κάνει κακές ήττες, αλλά και καλές νίκες. Δυστυχώς εμείς θέλουμε να βλέπουμε τον πίνακα από πίσω, από την αρνητική του πλευρά. Μιλάω γενικά από αυτό που αφουγκράζομαι από τους γύρω μου.

Θέλαμε να παίξουμε τελικό κυπέλλου, ότι είναι ένας στόχος. Περάσαμε την ΑΕΚ, πανηγυρίσαμε, ήταν μια σπουδαία νίκη, παλέψαμε με τον Παναθηναϊκό, προσπαθήσαμε, ήμασταν παρόντες, προσπαθήσαμε. Γιατί δεν πήραμε το κύπελλο... Δεν στενοχωρηθήκαμε εμείς; Στεναχωρηθήκαμε περισσότερο από τον κάθε ένα, αλλά ας είμαστε και λίγο ρεαλιστές. Δεν θέλω να μειώσω την ομάδα, αλλά θα πρέπει να είμαστε λίγο στην πραγματικότητα. Κερδίσαμε την Στρασμπούρ 19 πόντους και ξαφνικά την βάλαμε στην κατηγορία μιας πολύ μέτριας ομάδας και ότι θα πάμε εκεί και θα κερδίσουμε πάλι. Τα αναχαιτίζουμε όλα πολύ εύκολα. Το ότι δεν είμαστε σταθεροί στην απόδοσή μας και έχουμε κάνει λάθος επιλογές είναι δεδομένο και βάλτε τίτλο σε ότι γράψετε πως πάνω από όλα φταίει ο Πρίφτης για ότι συμβαίνει. Κανένα πρόβλημα. Εγώ είμαι υπεύθυνος για ότι συμβαίνει μέσα στο γήπεδο. Χρειάζεται, όμως, ρεαλισμός και να μην τα μηδενίζουμε όλα. Και όλοι χρειάζονται ψυχολογία. Ο κόσμος έρχεται, μας υποστηρίζει, τον ευχαριστούμε... Θέλουμε να συνεχίσει να έρχεται, κάνουμε ότι μπορούμε σε σχέση με το ταλέντο μας, το ταλέντο μου... Προσπαθούμε να βελτιωθούμε. Δεν τα καταφέρνουμε πάντα, αλλά κάποιες φορές τα καταφέρνουμε. Και αυτές τις φορές ούτε καν τις βλέπουμε γιατί έχουμε καταντήσει μίζεροι».

Από τη μεριά του, ο Θόδωρος Ζάρας εκπροσωπώντας τους παίκτες του Αυτοκράτορα δήλωσε:

«Συγχαρητήρια στον Κόροιβο για την προσπάθειά του. Ξέραμε ότι είχε ελλείψεις και θα έπαιζε διαφορετικά. Πίεσαν πολύ, έπαιξαν με χαμηλά σχήματα, εμείς δεν μπήκαμε δυνατά από την αρχή, κάναμε αβίαστα λάθη. Στο δεύτερο ημίχρονο τρέξαμε καλύτερα, παίξαμε καλύτερη άμυνα και πήραμε τη νίκη.

Βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, ξέραμε ότι είναι επικίνδυνη ομάδα ο Κόροιβος. Κερδίσαμε και τώρα ξεκινάμε για το επόμενο παιχνίδι.

Από πολλά πρώτα ημίχρονα υπάρχουν μαθήματα. Εμείς το κάνουμε εύκολο ή δύσκολο. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα αντέδρασε κατάλληλα γι’ αυτό και πήραμε μια εύκολη νίκη».