Skip to main content

Πρίφτης: Κερδίσαμε μια από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης

Ο προπονητής των κιτρινόμαυρων δήλωσε πως οι παίκτες του θα κάνουν έντονη προσπάθεια στο παιχνίδι με την ΑΕΚ γιατί έχουν πολύ έντονη επιθυμία

Στην σημαντικότητα της νίκης επί της Νίμπουργκ, αλλά και στην αναγκαιότητα να στρέψουν οι παίκτες του στην αναμέτρηση του Σαββάτου με την ΑΕΚ στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, αναφέρθηκε ο Δημήτρης Πρίφτης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής των κιτρινόμαυρων:

«Συγχαρητήρια στους παίκτες. Ήταν πολύ σημαντική νίκη. Επίσης, συγχαρητήρια στη Νίμπουργκ, γιατί είχαν μεγάλη περιπέτεια μέχρι να φτάσουν στην Θεσσαλονίκη και να παίξουν αυτό το παιχνίδι. Κατά την γνώμη μου, σε κάποια κομμάτια του αγώνα η Νίμπουργκ είναι μία από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Έχει πολύ γρήγορη εκτέλεση, πολύ καλή κυκλοφορία  της μπάλας και είναι πολύ δύσκολο να την αντιμετωπίσεις αμυντικά ειδικά στο transition παιχνίδι. Ήταν ένα πολύ κλειστό παιχνίδι, το οποίο καταφέραμε να κερδίσουμε. Τώρα πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας στον ημιτελικό του κυπέλλου με την ΑΕΚ. Σίγουρα πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο ματς που κρίνει την πρόκριση στον τελικό.

Όλα λειτουργούν αμφίπλευρα… Μπορεί να διεγείρει τον εγωϊσμό των παικτών, από την άλλη μπορεί να ανεβάσει την ψυχολογία του αντιπάλου μας το ότι είχε μια εύκολη νίκη εναντίον μας. Πιστεύω πως είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι με μια ξεχωριστή δυναμική. Είναι ένα βήμα πριν τον τελικό. Το κίνητρο είναι μεγάλο. Εμείς πρέπει να έχουμε πολύ έντονη επιθυμία, να είμαστε ψηλά ενεργειακά και στο μάξιμουμ συγκέντρωσης. Ταυτόχρονα δεν πρέπει να αγχωθούμε. Θέλει μια σωστή δοσολογία με αρκετά συστατικά. Δεν είναι εύκολο αυτό. Θα κάνουμε, όμως, πολύ έντονη προσπάθεια, γιατί φυσικά έχουμε πολύ έντονη επιθυμία».

Από τη μεριά του, ο Γουίλ Κάμινγκς δήλωσε:

«Ήταν μια νίκη που χρειαζόμασταν για να συνεχίσουμε στον σωστό δρόμο στην διοργάνωση. Προσπαθήσαμε να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και να μην αποσπαστεί η προσοχή μας από τα καιρικά συμβάντα που σίγουρα δυσκόλεψαν την προσπάθειά μας και την προετοιμασία μας. Πιστεύω ότι κάναμε ότι μπορούσαμε για αυτή τη νίκη και είναι πολύ θετικό ότι την κατακτήσαμε.

Σίγουρα το ματς του Σαββάτου είναι πολύ μεγάλος αγώνας. Είναι ένας ημιτελικός κυπέλλου Ελλάδος που σου δίνει την ευκαιρία να πας στον τελικό. Εμείς θα προετοιμαστούμε καλά. Θα πρέπει να έχουμε μια εξτρά συγκέντρωση γιατί πρόκειται για δύσκολη αναμέτρηση. Να βελτιώσουμε κάποια πράγματα στο παιχνίδι μας και να κάνουμε ότι μπορούμε για να πάρουμε την πρόκριση.

O προπονητής της Νίμπουργκ, Ρομέν Γκίντζμπουργκ δήλωσε:

«Έγινε αρκετά σκληρό παιχνίδι. Προσπαθήσαμε να παίξουμε στο στυλ του Άρη και δεν είμαστε συνηθισμένοι σε αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού. Προσπαθήσαμε να τρέξουμε στο transition, ήταν κάτι που κάναμε στο πρώτο ματς, αλλά σήμερα ήταν πιο δύσκολο. Προσπαθήσαμε πολύ στο τέλος, φτάσαμε κοντά στη νίκη, όμως, όταν φτάνει εκεί ο αγώνας είναι ζήτημα κάποιων αποφάσεων που δεν μας επέτρεψαν να πάρουμε τη νίκη. Θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στους παίκτες μου. Εγώ προσωπικά είμαι κουρασμένος, δεν ξέρω αν είναι και εκείνοι. Κάναμε ένα μεγάλο ταξίδι και χωρίς να κάνουμε καν προπόνηση. Φτάσαμε σήμερα το απόγευμα στην Θεσσαλονίκη. Το θετικό για εμάς είναι ότι δεν χάσαμε την διαφορά του πρώτου αγώνα.

Έχουμε χαρακτήρα ως ομάδα. Αυτό τουλάχιστον δείξαμε και σήμερα . Δεν έχουμε σταρ, όμως, έχουμε παίκτες που μπορούμε να τους χαρακτηρίσουμε ηγέτες και δείχνουν τον δρόμο και στους υπόλοιπους. Δεν μπορώ να εξηγήσω το πως παίξαμε τόσο καλά μετά από τέτοιο ταξίδι. Ήμασταν κουρασμένοι. Εγώ προσωπικά κοιμήθηκα στο τραπέζι του μασάζ για 15 λεπτά πριν αρχίσει το ματς. Δεν χάσαμε, όμως, για αυτόν τον λόγο, αλλά γιατί είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια τόσο καλή ομάδα όσο είναι ο Άρης».

Τέλος ο Βόιτεχ Χρούμπαν δήλωσε:

«Σήμερα έγινε ένα καλό και δυνατό παιχνίδι. Ήταν αρκετά physical το παιχνίδι. Πιστεύω πως υπήρχε μεγάλη διαφορά στο πρώτο με το δεύτερο ημίχρονο. Είχαμε την ευκαιρία ακόμα και να πάρουμε τη νίκη, όμως, μια δύο χαμένες κατοχές δεν μας το επέτρεψαν. Το θετικό για εμάς είναι ότι κρατήσαμε την διαφορά των 8 πόντων από τη νίκη στον αγώνα στην Τσεχία και αυτό κρατάμε από την σημερινή αναμέτρηση.

Σίγουρα ήταν μια από τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις μου στην Ευρώπη, αλλά θεωρώ πως έκανα ακόμη καλύτερο παιχνίδι στην έδρα μας με τους Μπάκεν Μπέαρς. Όμως εκείνο το ματς είχε εξελιχθεί πιο εύκολα για εμάς, οπότε μπορώ να πω πως η σημερινή μου εμφάνιση ήταν ανάμεσα στις δύο καλύτερες της σεζόν.

Ήταν ένα περίεργο ταξίδι για εμάς. Ίσως να μας περνούσαν για τρελούς αν στην πατρίδα μας λέγαμε ότι θα υπήρχε τέτοια καθυστέρηση λόγω της χιονόπτωσης, όμως, αυτά συμβαίνουν. Εγώ πιστεύω πως το ταξίδι δεν επηρέασε την απόδοσή μας. Είμαστε συνηθισμένοι να κάνουμε μεγάλα ταξίδια και δεν είχε επίπτωση στην απόδοσή μας».