Skip to main content

Πρίφτης: Είναι θέμα τακτικής, πλάνου και τσαμπουκά

«Ελπίζω αύριο να είμαστε σε μία καλύτερη μέρα και να διατηρήσουμε το αμυντικό στοιχείο μας, για να είμαστε ανταγωνιστικοί», δήλωσε ο κόουτς του Άρη

Για την αυριανή αναμέτρηση του Άρη εναντίον της Βιλερμπάν στη Γαλλία που θα κρίνει το ποια ομάδα θα περάσει στους «8» του Basketball Champions League μετά την ισοπαλία στο «Αλεξάνδρειο» μίλησε ο Δημήτρης Πρίφτης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής των κιτρινόμαυρων:

«Είναι ένα δύσκολο ματς, έχουμε πει ότι η ASVEL είναι μία καλή και σκληρή ομάδα. Αυτή είναι η μία πλευρά. Η άλλη είναι ότι εμείς οι ίδιοι έχουμε να διαχειριστούμε κάποιες ιδιαιτερότητες. Το γεγονός ότι παίζουμε Κυριακή – Τρίτη δεν είναι καλό, πρέπει να διαχειριστούμε την κούραση και ταυτόχρονα κάποιους τραυματισμούς. Παρά το γεγονός ότι οι παίκτες θα συμμετέχουν στο παιχνίδι, σίγουρα δεν είναι στην κατάσταση που θα θέλαμε να είναι».

Και συνέχισε: «Εμείς επιθετικά όλο το χρόνο έχουμε μία αστάθεια. Προσπαθούμε μέσα από την άμυνα να έχουμε μία σταθερή, όπως στο τελευταίο παιχνίδι. Εναντίον καλών και ποιοτικών ομάδων στην επίθεση δυσκολευόμαστε να βρούμε σκορ. Ελπίζω αύριο να είμαστε σε μία καλύτερη μέρα και να διατηρήσουμε το αμυντικό στοιχείο μας, για να είμαστε ανταγωνιστικοί. Θέλουμε να παλέψουμε. Σε όλα τα μεγάλα παιχνίδια προσπαθούμε να κρατήσουμε τον αντίπαλο σε χαμηλό σκορ, πιστεύω ότι το πετύχαμε ως τώρα. Πρέπει να είμαστε πιο συνεπείς στην επίθεση, στο σουτ, τις βολές, στοιχεία που μπορούν να μας δώσουν ακόμα 10 πόντους. Τα εκτός έδρας ματς χρειάζονται υψηλό βαθμό συγκέντρωσης. Το έχουμε πει, πρέπει και ο καθένας ατομικά να κάνει την προετοιμασία του, ώστε να μπούμε στο γήπεδο και να μη χάνουμε φάσεις και να μην αυτοτιμωρούμαστε».

Αναφερόμενος στα στοιχεία που θα κρίνουν τον νικητή, τόνισε: «Τέτοιοι αγώνες είναι θέμα και τακτικής και πλάνου και τσαμπουκά. Να συνδυαστούν και τα τρία αυτά στοιχεία. Στα τελευταία ματς προσπαθούμε να είμαστε σκληροί, δεν έχω παράπονο σ' αυτό το κομμάτι, το θέμα είναι η αποτελεσματικότητα. Θα ήταν καλό να είχαμε ένα αβαντάζ πόντων. Οι τραυματίες κανονικά δεν θα έπρεπε να παίξουν, αλλά θα συμμετέχουν κανονικά».