Skip to main content

Τι δήλωσαν Πρίφτης και Πασκουάλ για τον μεγάλο τελικό (video)

Διαβάστε όσα είπαν οι προπονητές για τον 42ο τελικό Κυπέλλου Ελλάδας (18/2, 17:00) που θα φέρει στον νικητή τον πρώτο τίτλο της χρονιάς

Σε δηλώσεις για τον αυριανό τελικό στο Αλεξάνδρειο μεταξύ Άρη και Παναθηναϊκού προχώρησαν οι προπονητές των δύο ομάδων στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Πρίφτης: Δεν είμαστε φαβορί, αλλά θα δώσουμε μάχη

Στον ενθουσιασμό και την ανυπομονησία που επικρατεί μεταξύ των παικτών του και εν γένει στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο, για τον τελικό κόντρα στον Παναθηναϊκό, στάθηκε ο τεχνικός του Άρη, Δημήτρης Πρίφτης.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Πρίφτης τόνισε πως ο Άρης θα δώσει μάχη ώστε να κατακτήσει το 9ο Κύπελλο της ιστορίας του, ενώ στάθηκε στην ανάγκη να φανούν οι παίκτες του συνεπείς στο πλάνο που έχει εκπονήσει.

Ευχήθηκε, μάλιστα, στο μέλλον να μην υπάρχουν ζώνες ασφαλείας ανάμεσα στους φιλάθλους των φιναλίστ στον θεσμό.

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Πρίφτης στη συνέντευξη τύπου του τελικού:

«Το γεγονός ότι βρισκόμαστε στον τελικό του Κυπέλλου είναι για εμάς από μόνο του μία επιτυχία. Είμαστε ενθουσιασμένοι. Ανυπομονούμε να παίξουμε τον τελικό. Γνωρίζουμε τον αντίπαλό μας, ξέρουμε πόσο σπουδαία ομάδα έχει. Είναι ίσως μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Έχει ρόστερ με πλούσιο ταλέντο ειδικά στην επίθεση και έναν έμπειρο προπονητή. Γνωρίζουμε πως δεν είμαστε το φαβορί. Θα πω κάτι βρίσκοντας αφορμή από αυτό που είπε ο κόουτς του ΠΑΟ. Για εκείνον είναι ο πρώτος τελικός της σεζόν. Για πολλούς από εμάς είναι ο πρώτος τελικός της καριέρας μας. Αυτό εκφράζει και τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων και την δίψα που έχουμε για να παίξουμε αυτό το ματς. Το τι θα γίνει θα φανεί στην εξέλιξη του παιχνιδιού. Θα δούμε κατά πόσο θα μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Το σίγουρο είναι ότι θα παλέψουμε και θα δώσουμε τη μάχη μας. Ελπίζω να γίνει ένα ωραίο παιχνίδι, να υπάρχει ηρεμία και όχι έκτροπα και γνωστά επεισόδια που συνήθως γίνονται σε αυτά τα ματς.

Θέλουμε να είμαστε συνεπείς. Το βασικό είναι να μην δώσουμε δικαιώματα και τιμωρηθούμε. Στο υψηλό επίπεδο η διαφορά είναι το πόσο άμεσα σε τιμωρεί ο αντίπαλος. Αυτό είναι το βασικό, να μην δώσουμε δικαιώματα. Η βάση είναι ίδια σε αυτά τα ματς. Να έχεις επιθυμία και ενέργεια, διάθεση να βάζεις το σώμα σου, να είσαι πιεστικός. Τα πολύ απλά πράγματα που πρέπει να κάνει μια ομάδα. Το θέμα της τακτικής είναι σε δεύτερο στάδιο. Πρέπει να έχεις τα βασικά, δεν μπορείς να περιμένεις από την τακτική και το πλάνο να σε σώσει αν δεν έχεις τα βασικά».

Σχετικά με τα επεισόδια και τις νεκρές ζώνες, ο Έλληνας τεχνικός τόνισε: «Είναι ανέφικτο δυστυχώς να υπάρξουν οπαδοί των δύο ομάδων χωρίς ζώνες. Εύχομαι, παροτρύνω και δεν δίνω αφορμές. Είναι μεγάλη υπόθεση. Έχει να κάνει με όλα τα θεσμικά όργανα που εμπλέκονται μέχρι την ομοσπονδία. Ό,τι υπάρχει θεσμικό γύρω από το μπάσκετ. Έχει να κάνει με την κουλτούρα των οπαδών, αλλά και τα μέτρα και το κατά πόσο αυτά τηρούνται ή όχι».

Από τη μεριά του, ο αρχηγός των «κιτρινόμαυρων», Σπύρος Μούρτος εκπροσωπώντας τους παίκτες του συλλόγου δήλωσε:

«Όλοι γνωρίζουν ποιότητα του Παναθηναϊκού, υπάρχει δίψα για την μεγάλη ευκαιρία που έχουμε μπροστά μας. Είμαστε έτοιμοι να τα δώσουμε όλα για την κατάκτηση του τίτλου».

Για τον τελικό του κυπέλλου το 2014 σχολίασε: «Ήταν πολύ ιδιαίτερος εκείνος ο τελικός, με νέα παιδιά, με 1-2 χρόνια στην κατηγορία. Σήμερα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Είναι στο γήπεδό μας, όχι στο Ηράκλειο, έχουμε πολύ πιο δυνατή ομάδα, που μας δίνει περισσότερες πιθανότητες για να κατακτήσουμε τον τίτλο».

Πασκουάλ: Είμαστε εδώ με χαρά και ανυπομονησία

Στη μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζει η ομάδα του να κατακτήσει το κύπελλο μέσα στη Θεσσαλονίκη στάθηκε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Τσάβι Πασκουάλ, τονίζοντας ότι οι παίχτες του πρέπει να παραμείνουν συγκεντρωμένοι.

«Είναι πολύ όμορφο να βλέπουμε τέτοια ανυπομονησία πριν από έναν τελικό. Είμαστε ικανοποιημένοι που μπορούμε να διεκδικήσουμε και να απολαύσουμε τον τελικό. Είμαστε εδώ με χαρά και ανυπομονησία. Και γνωρίζουμε καλά ότι θα είναι πολύ δύσκολο και πολύ όμορφο ματς» είπε αρχικά ο τεχνικός του «τριφυλλιού» και πρόσθεσε:

«Είναι μια μεγάλη πρόκληση για εμάς να πάρουμε αυτόν τον τελικό κόντρα στον Άρη, μέσα στη Θεσσαλονίκη. Για να το κάνουμε αυτό πρέπει να παίξουμε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι. Ο Άρης παίζει καλά, δύσκολα χάνει στην έδρα του. Και ξέρουμε ότι στους τελικούς μπορεί να γίνει οτιδήποτε. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για το ματς αυτό».

Σχετικά με τον πρώτο τίτλο που ετοιμάζεται να κατακτήσει με τον Παναθηναϊκό υποστήριξε ότι «Το παρελθόν είναι παρελθόν. Στον αθλητισμό κάθε μέρα έχεις την πιθανότητα να ανέβεις επίπεδο και να έχεις μια καινούρια πρόκληση. Θα δούμε πως θα κυλήσει και αυτός ο τελικός. Γι αυτό προετοιμάζομαι όσο το δυνατόν καλύτερα και προετοιμάσω αναλόγως και τους παίκτες μου. Και με αίσθημα μεγάλου σεβασμού απέναντι στον αντίπαλο κόουτς, έτσι γίνεται όλη η προετοιμασία. Είναι μια νέα εμπειρία, μια νέα στιγμή».

Ο Πασκουάλ ρωτήθηκε και για τις πολλές προσπάθειες από τα 6.75 που έχει η ομάδα του λέγοντας: «Εξαρτάται από πολλά πράγματα. Επίσης και από τις τακτικές που χρησιμοποιούν οι αντίπαλοί μας. Μου αρέσει η ομάδα μου να ανοίγεται στον χώρο. Και να τιμωρούν την οποιαδήποτε βοήθεια στην άμυνα. Οπότε δεν είναι κάτι καινούριο και φέτος η ομάδα μου να έχει αυτό το χαρακτηριστικό. Είναι πολύ φυσιολογικό που έχεις παίκτες στη θέση 5 που σουτάρουν και να έχεις μεγάλο ποσοστό. Αλλά στο τέλος αυτό που μετράει είναι να μπορέσεις να πετύχεις έναν πόντο περισσότερο από τον αντίπαλό σου».

Από τη μεριά του, ο αρχηγός του «τριφυλλιού», Νικ Καλάθης εκπροσωπώντας τους παίκτες του συλλόγου δήλωσε:

«Είμαστε χαρούμενοι. Ο Αρης είναι μια πολύ καλή ομάδα με καλό προπονητή και παίκτες και ξέρουν για τι παίζουν. Τα πάντα μπορούν να συμβούν. Είμαστε καλά προετοιμασμένοι. Είναι ένας από τους στόχους μας φέτος. Θα προετοιμαστούμε για όλα τα ενδεχόμενα για να είμαστε πανέτοιμοι για την μάχη».

Για το αν ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος να διεκδικήσει το κύπελλο στην έδρα του Άρη: «Είμαστε έτοιμοι να παίξουμε μακριά από την έδρα μας. Έχουμε παίξει πολλά εκτός έδρας ματς. Δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα. Ο κόουτς μας έχει προετοιμάσει. Ελπίζω να δημιουργηθεί μια εξαιρετική ατμόσφαιρα από τους φίλους των δύο ομάδων και να γίνει ένα καλό παιχνίδι. Θα υπάρχει όμορφη ατμόσφαιρα και θα το απολαύσουμε».