Skip to main content

Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα: Ανησυχώ για ατύχημα στο Αιγαίο!

Ο Τζέφρι Πάιατ μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση συμπεριφέρεται πολύ υπεύθυνα την τρέχουσα περίοδο έντασης

Την ανησυχία του για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την ένταση στο Αιγαίο εξέφρασε ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών.

Οπως παραδέχθηκε, αναφερόμενος στην έντονη κινητικότητα που παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες στο Αιγαίο, «ανησυχεί για ατυχήματα», υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι η ελληνική κυβέρνηση συμπεριφέρεται πολύ υπεύθυνα την τρέχουσα περίοδο έντασης. Παράλληλα, επισήμανε ότι ΗΠΑ και Ελλάδα, παρουσιάζουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την Τουρκία εντός του ΝΑΤΟ, ενώ ερωτηθείς ποιόν μπορεί να καλέσει η Αθήνα αν ξεφύγουν τα πράγματα, επεσήμανε ότι «έχουμε εμπλακεί στενά, και εμείς και η πρεσβεία στην Αγκυρα».

Αναφορικά με την διαπραγμάτευση αλλά και τη συμμετοχή ή όχι του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ο κ. Πάιατ ανέφερε ότι ο ίδιος δεν έχει παρατηρήσει κάποια αλλαγή στάσης από τη νέα αμερικανική κυβέρνηση, ως προς το ζήτημα του Ταμείου.

Τέλος, ο Αμερικανός πρέσβης υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν την ανάπτυξη της Ελλάδας, αναδεικνύοντας τη σημασία των μεταρρυθμίσεων από την ελληνική πλευρά, ώστε να έρθουν επενδύσεις στη χώρα.