Skip to main content

Press trip από το Επταπύργιο ως την Επανομή για Ολλανδή δημοσιογράφο

Η Ελίζ Γιάκσελ είχε την δυνατότητα να μάθει για την ιστορία, την κουλτούρα και να ανακαλύψει την μαγεία της ελληνικής κουζίνας.

Μέσα σε 48 ώρες, με αφετηρία το Επταπύργιο και τέρμα την Επανομή και τους αμπελώνες που σμίγουν με την θάλασσα του Θερμαϊκού «γεύτηκε» τη Θεσσαλονίκη, η Ολλανδή δημοσιογράφος-φωτορεπόρτερ τουριστικών θεμάτων, Ελίζ Γιάκσελ.

Η Ολλανδή δημοσιογράφος ήταν προσκεκλημένη του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης για διήμερο press trip προκειμένου να γνωρίσει και να φωτογραφίσει την Θεσσαλονίκη ως city break τουριστικού προορισμού.

Ξεναγήθηκε στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή με την βοήθεια των hosts της Epiculiar. Είχε την δυνατότητα να μάθει για την ιστορία, την κουλτούρα και να ανακαλύψει την μαγεία της ελληνικής κουζίνας. Μέσα από τις διαδρομές γεύσεων έζησε μια δυνατή εμπειρία στα πιο αντιπροσωπευτικά σημεία της πόλης μας, όπου οι αναφορές σε ήθη, έθιμα καθώς και την καθημερινότητα που βιώνουμε στην Ελλάδα του σήμερα κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον της.

Τείχη, Πύργος Τριγωνίου, Γεντί Κουλέ, Άγιος Δημήτριος και η Κρύπτη, Ρωμαϊκή Αγορά, Αριστοτέλους, οι αγορές του «Μοδιάνο», της Άθωνος και τα «Λουλουδάδικα» δέχθηκαν δεκάδες φωτογραφικά «κλικ» από την Ελίζ Γιάκσελ.

Η Ολλανδή δημοσιογράφος γνώρισε το Οινοποιείο και Μουσείο Οίνου «Γεροβασιλείου» στην Επανομή Θεσσαλονίκης και δοκίμασε πιάτα από την γαστρονομία της περιοχής και τυριά. Τα αεροπορικά εισιτήρια για το press trip προσέφερε στην Ολλανδή δημοσιογράφο η εταιρία Ryanair.