Skip to main content

Πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη για τη θεατρική παράσταση του Αρκά

Το παχύ και το λεπτό έντερο συνδιαλέγονται με το δεξί νεφρό, συνωμοτούν, ραδιουργούν, τσακώνονται...

Πρεμιέρα χθες στο Θέατρο Εγνατία για το πρώτο θεατρικό έργο του Αρκά «Εχθροί Εξ Αίματος» από το Θέατρο του Νέου Κόσμου. Μετά την «Κατσαρίδα» το Θέατρο του Νέου Κόσμου επανέρχεται στο Εγνατία με μία παράσταση η οποία παρουσιάστηκε στην Αθήνα με μεγάλη επιτυχία.

Ο γνωστός σε όλους μας από τα κόμικς του και το υπερρεαλιστικό, μεταφυσικό του χιούμορ, Αρκάς, αυτή τη φορά ξεφεύγει από την στατικότητα της εικόνας και μας παρουσιάζει μια διαφορετική παράσταση. Μεταφερόμαστε στο εσωτερικό ενός οργανισμού, όπου ο εγκέφαλος, ύστερα από τροχαίο βρίσκεται σε κώμα. Ενώ, λοιπόν, όλα τα ευγενή όργανα δίνουν τη μάχη της ζωής, το παχύ και το λεπτό έντερο συνδιαλέγονται με το δεξί νεφρό, συνωμοτούν, ραδιουργούν, τσακώνονται... Οι θεωρίες συνωμοσίας δίνουν και παίρνουν, όπως και τα σατανικά σχέδια εκδίκησης, πάνω απ’ όλα όμως πλανιέται η μεγάλη απειλή ότι το τέλος μπορεί να μην είναι και μακριά, γιατί ο «μεγάλος αρχηγός», ο Εγκέφαλος, είναι αλκοολικός κι έχει βαρέσει διάλυση.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, την επιμέλεια κίνησης η Αγγελική Στελλάτου, τα σκηνικά-κοστούμια η Μαγιού Τρικεριώτη, τη μουσική ο Λαέρτης Μαλκότσης, το σχεδιασμό φωτισμών ο Σάκης Μπιρμπίλης, ενώ βοηθός σκηνοθέτη είναι η Άννα Τσαπάρα.

Παίζουν οι ηθοποιοί Λαέρτης Μαλκότσης (Παχύ Έντερο), Χρήστος Μαλάκης (Λεπτό Έντερο) και Θύμιος Κούκιος (Δεξί Νεφρό).

Ο Αρκάς με το γνωστό του χιούμορ υπογράφει μια απολαυστική παράσταση που προσφέρει απλόχερα το γέλιο...
 

Οι συντελεστές της παράστασης


Πληροφορίες

Θέατρο Εγνατία
Παραστάσεις: Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο: 21.30  
                            Κυριακή: 19.00 & 21.30

Δημήτρης Τσάκωνας

Business Story
Off