Skip to main content

Πρεμιέρα για τις Πανελλαδικές

Σήμερα ξεκινούν οι Πανελλαδικές εξετάσεις, με τους υποψηφίους να εξετάζονται στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.
Κανονικά ξεκίνησαν οι πανελλαδικές εξετάσεις σήμερα, πρώτη μέρα, με τους υποψήφιους να διαγωνίζονται στη Νεοελληνική Γλώσσα.

Τα θέματα εστάλησαν κανονικά στα 1.080 εξεταστικά κέντρα της χώρας τα οποία είναι κατά 160 λιγότερα από πέρσι.

Η υπουργός Παιδείας επισκέφθηκε το 1ο Γενικό Λύκειο Αργυρούπολης, ευχήθηκε στους υποψήφιους καλή επιτυχία, επισκέφθηκε τους εκπαιδευτικούς στα γραφεία τους, τους ευχαρίστησε για τη συμβολή τους στην προετοιμασία των εξετάσεων και αποχώρησε.

Στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις διαγωνίζονται πάνω από 93.000 υποψήφιοι, ενώ 830 απ΄ αυτούς προέρχονται από εσπερινά Λύκεια. Χιλιάδες είναι και οι απόφοιτοι παλαιοτέρων ετών που συμμετέχουν.

Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 31 Μαΐου. Οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα θα διεξαχθούν από 24 Ιουνίου - 2 Ιουλίου.

Η «σημασία της αυτομόρφωσης» ήταν το θέμα της Έκθεσης των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Πιο συγκεκριμένα, στους μαθητές των Γενικών Λυκείων και των Ημερησίων ΕΠΑΛ δόθηκε ένα κείμενο της Αλεξάνδρας Κορωναίου με τίτλο «Εκπαιδεύοντας Εκτός Σχολείου».

Ζητήθηκε να κάνουν περίληψη του κείμενου, να αναπτύξουν το περιεχόμενο συγκεκριμένου αποσπάσματος και να απαντήσουν σε δομικές και γραμματικές ασκήσεις.

Το ακριβές θέμα της έκθεσης ήταν: «Σε άρθρο που θα δημοσιευτεί στην εφημερίδα του σχολείου σας να αναφερθείτε στη σημασία της αυτομόρφωσης και να προτείνετε τρόπους πραγμάτωσής της σε όλη τη διάρκεια της ζωής του ανθρώπου».

Διαμαντοπούλου: Να θεωρηθούν ως προσωπικό ασφαλείας οι επιτηρητές

Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, με γραπτή δήλωσή της αναφέρθηκε στην απόφαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για την απεργία των καθηγητών στις 20 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι οι καθηγητές ζητούν από το υπουργείο να αλλάξει την ημερομηνία της εξέτασης της 20ης Μαΐου για τους υποψήφιους που προέρχονται από εσπερινά λύκεια.

Συγκεκριμένα στη δήλωσή της η υπουργός επισημαίνει: «Το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων είναι μια πολύπλοκη και σύνθετη διαδικασία. Τυχόν αλλαγή θα επηρεάσει αρνητικά το σύνολο των εξετάσεων, μέχρι τη λήξη τους, για όλες τις κατηγορίες υποψηφίων. Αυτό είναι πολύ ευαίσθητο θέμα, καθώς η διαδικασία των εξετάσεων αφορά το μέλλον και τα όνειρα των νέων παιδιών.

Γι΄ αυτό και, αν και κατανοώ, τις δυσκολίες που προκύπτουν από την απεργία της ΑΔΕΔΥ, στις 20/5, ευελπιστώ ότι η ΟΛΜΕ με το αίσθημα ευθύνης που τη διακρίνει, θα θεωρήσει ως προσωπικό ασφαλείας τους καθορισμένους επιτηρητές, προκειμένου να διεξαχθούν ομαλά οι εξετάσεις για τα εσπερινά λύκεια, που είναι προγραμματισμένες εκείνη την ημέρα».

Τελευταία ενημέρωση: 08:50