Skip to main content

Πρεμιέρα αεροψεκασμών για τα κουνούπια στους ορυζώνες

Επιθεώρηση της Περιφέρειας στο έργο και σε τρία κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή του Δήμου Δέλτα, που είναι κοντά στις εκτάσεις που ψεκάζονται

Από τα ξημερώματα σήμερα άρχισαν οι αεροψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών στα 40.000 – 50.000 στρέμματα ορυζώνων του κάμπου της Θεσσαλονίκης, του Αιγινίου Πιερίας και των Σερρών.

Η αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Ιωάννα Τζάκη, πραγματοποίησε από τις 4.30' τα ξημερώματα επιθεώρηση των αεροψεκασμών, προκειμένου να διαπιστωθεί η έκταση του έργου και η καλή εκτέλεσή του, αφού οι παράμετροι που πρέπει να προσεχτούν για να μην υπάρξουν επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, αλλά και στην αγροτική παραγωγή και το περιβάλλον είναι πολλές.

Κλιμάκιο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με επικεφαλής την αντιπεριφερειάρχη, μετέβη και στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή των ορυζώνων του κάμπου της Θεσσαλονίκης, προκειμένου αφενός να διαπιστώσει εάν οι αεροψεκασμοί προκαλούν οποιεσδήποτε συνέπειες στους χιλιάδες πρόσφυγες, αφετέρου να εντοπίσουν τυχόν εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών εντός των κέντρων και σε συνεργασία με την ανάδοχο εταιρία να τις αντιμετωπίσουν.

Σε ό,τι αφορά στους αεροψεκασμούς διαπιστώθηκε η άρτια εξέλιξη του έργου των αεροψεκασμών προνυμφοκτονίας σε αυτή τη φάση, ενώ δόθηκαν και οδηγίες επίγειων ψεκασμών εντός των κέντρων φιλοξενίας προσφύγων.

Τα κέντρα που ελέγχθηκαν είναι τρία: το παλιό βυρσοδεψείο «Καραμανλή», οι πρώην αποθήκες σούπερ μάρκετ Ηλιάδης και η πρώην Fraport, όλα σε Καλοχώρι και Σίνδο του Δήμου Δέλτα.