Skip to main content

Πρατήριο φυσικού αερίου για οχήματα θα λειτουργήσει στα Ιωάννινα

Το πρατήριο φυσικού αερίου παρέχει σπουδαία περιβαλλοντικά οφέλη στο αστικό και περιαστικό περιβάλλον, επισημαίνει η εταιρία.

Το πρώτο πρατήριο φυσικού αερίου για οχήματα επαγγελματικής και ιδιωτικής χρήσης θα λειτουργήσει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2017, στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο της συνεργασίας της ΔΕΠΑ με το Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων.

Τα δύο μέρη υπέγραψαν στις 24/01/2017 Εμπορική Συμφωνία καθώς και Συμφωνητικό Ανάπτυξης του Έργου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΔΕΠΑ, το έργο αυτό είναι πρωτοποριακό για την Ελλάδα, καθώς θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά η πλέον σύγχρονη τεχνολογία για την οδική μεταφορά Φ.Α. στην Ήπειρο, επειδή η περιοχή αυτή δεν είναι συνδεδεμένη με το Εθνικό Σύστημα Αγωγού Φ.Α.

Παράλληλα, όπως επισημαίνεται, το νέο πρατήριο της ΔΕΠΑ θα προσφέρει φτηνό εναλλακτικό καύσιμο στον επαγγελματία, αυξάνοντας την ανταγωνιστικότητα στον τομέα των μεταφορών.

«Παρέχει επίσης σπουδαία περιβαλλοντικά οφέλη στο αστικό και περιαστικό περιβάλλον και θα δημιουργήσει πολλαπλές ευκαιρίες για νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες και απασχόληση στην περιοχή», τονίζει η εταιρία και καταλήγει:

«Το άνοιγμα του CNG πρατηρίου στα Ιωάννινα θα προσφέρει τεχνογνωσία και θα αξιοποιήσει επιχειρησιακές συνέργειες, έτσι ώστε να επιτευχθεί η προμήθεια με Φ.Α. σε βιομηχανικούς και εμπορικούς πελάτες της ευρύτερης περιοχής».