Skip to main content

Τη Δευτέρα η απόφαση για την εκταμίευση των 10+2 δισ.ευρώ

Είπε το «ναι» η τρόικα για την εκταμίευση της δόσης των 10 δισ. και της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ - Στο Eurogroup της Δευτέρας η τελική απόφαση

«Πράσινο φως» για την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ και την αποδέσμευση των 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών συστημικών τραπεζών, άναψε το κουαρτέτο.

Η έκθεση των θεσμών προς το EuroWorking Group και την Κομισιόν είναι θετική και την τελική απόφαση θα λάβει την προσεχή Δευτέρα το Eurogroup.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα συνεδριάζει το EuroWorking Group.

Το «ΟΚ» από το κουαρτέτο δόθηκε μετά την ψήφιση από τη Βουλή του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα, το οποίο στοίχισε στον κυβερνητικό συνασπισμό δύο έδρες, μετά τις αποπομπές Παναγούλη και Νικολόπουλου από τις ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ αντιστοίχως.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της Ευρωζώνης, τους οποίους επικαλείται το Reuters, στην θετική κατά τα άλλα έκθεση του κουαρτέτου επισημαίνεται μια μεταρρύθμιση σε εκκρεμότητα, όπως και άλλες τρεις που πρέπει να προχωρήσουν.

«Δεν νομίζω ότι θα ληφθούν σήμερα τελικές αποφάσεις για εκταμίευση, το πιθανότερο είναι τη Δευτέρα», δήλωσε ο αξιωματούχος.

«Υποθέτω ότι είναι τελειωμένη υπόθεση να λάβουν τα 2+10 δισ. ευρώ, αλλά ορισμένα από τα προαπαιτούμενα δεν είναι ολοκληρωμένα μέχρι σήμερα, συνεπώς χρειάζονται ακόμη μια-δυο ημέρες», είπε ο ίδιος.