Skip to main content

Πράσινο φως για την υπογειοποίηση 80 κάδων από το δημοτικό συμβούλιο

H χωροθέτηση έχει σχεδιαστεί ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του ιστορικού κέντρου της πόλης καθώς και οι σημαντικές οδικές αρτηρίες και περιοχές.

Προχωρά η υπογειοποίηση 80 κάδων απορριμμάτων στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά το πράσινο φως που άναψε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης, όπως είχε αναφέρει σε ρεπορτάζ της η Voria.gr.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.306.960 ευρώ, εκ των οποίων οι 980.000 θα είναι από το δάνειο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και το υπόλοιπο ποσό (326.000 ευρώ) από τα ανταποδοτικά.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης και υπεύθυνο για την καθαριότητα, Θωμά Ψαρρά, οι διαδικασίες για την υπογειοποίηση των κάδων απορριμμάτων θα ξεκινήσουν πιθανότατα το Φθινόπωρο.

H χωροθέτηση έχει σχεδιαστεί ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του ιστορικού κέντρου της πόλης καθώς και οι σημαντικές οδικές αρτηρίες και περιοχές.

Έτσι, θα εγκατασταθούν εννέα συστοιχίες υπόγειων κάδων στην πλατεία Ελευθερίας και συγκεκριμένα στην Ίωνος Δραγούμη και Βενιζέλου, 19 επί της Αριστοτέλους και άλλες έξι στη συμβολή με την Εγνατία.  Επίσης, τέσσερα υπόγεια συστήματα κάδων προσωρινής αποθήκευσης απορριμμάτων θα τοποθετηθούν στην πλατεία Άθωνος, επτά στην Ερμού, δύο επί της οδού Τσιμισκή και άλλες οκτώ στην Κομνημών με Τσιμισκή.

Σύμφωνα με τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, 20 συστοιχίες κάδων θα τοποθετηθούν στην περιοχή των Λαδάδικων και ειδικότερα στη Σαλαμίνος, στην Πολυτεχνείου και στην Κατούνη. Άλλα 12 συστήματα θα εγκατασταθούν στην περιοχή του Χρηματιστηρίου και ειδικότερα σε Δωδεκανήσου, Βαλαωρίτου, Λ. Σοφού, Συγγρού. Στην Καρόλου Ντηλ θα τοποθετηθούν πέντε συστήματα υπόγειων κάδων και στην Αλεξάνδρου Σβώλου τέσσερα.