Skip to main content

Πράσινο φως από συντονιστικό για πλειστηριασμό ακινήτου Καρυπίδη (vid)

Περίπου 100 μέλη συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για μια ακόμα Τετάρτη με στόχο τη ματαίωση πλειστηριασμών.

Περίπου 100 μέλη του Συντονιστικού Συλλογικοτήτων συγκεντρώθηκαν έξω από τα Δικαστήρια για να αποτρέψουν για μια ακόμα Τετάρτη τη διενέργεια πλειστηριασμών.

Οι προγραμματισμένοι για σήμερα πλειστηριασμοί αφορούσαν ένα χωράφι, ένα κατάστημα και έναν επαγγελματικό χώρο (γραφείο).

Οι διαδηλωτές εναντιώθηκαν στους πρώτους δύο πλειστηριασμούς χαρακτηρίζοντάς τους «αρπαγή λαϊκής περιουσίας», ενώ στο τέλος ακυρώθηκαν και οι τρεις λόγω παρουσίας του Συντονισμού.

Αντιθέτως, επέτρεψαν να εξελιχθεί κανονικά ο πλειστηριασμός ακινήτου που ανήκει στην εταιρεία Καρυπίδης πρώην Αρβανιτίδης με αρχική τιμή εκκίνησης 780.000 ευρώ, καθώς αν υπήρχε πλειοδότης και ολοκληρωνόταν επιτυχώς η διαδικασία, υπήρχε απόφαση το ποσό να κατευθυνθεί στην πληρωμή δεδουλευμένων προς τους εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα, σε πλειστηριασμό βγήκε το κατάστημα της εταιρείας στην Μπότσαρη. Ωστόσο ο πλειστηριασμός κηρύχθηκε άγονος λόγω έλλειψης πλειοδοτών και θα επαναληφθεί σε 40 μέρες στην ίδια αξία. Εάν και τότε κηρυχθεί άγονος, ο συμβολαιογράφος θα εκκινήσει σχετική δικαστική διαδικασία για να αιτηθεί μείωσης της τιμής.

Τη διαδικασία παρακολούθησαν πολλοί εργαζόμενοι της εταιρείας ενώ οι δικηγόροι του Συντονιστικού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης μίλησαν με τους συμβολαιογράφους για τα διαδικαστικά, ώστε να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των εργαζομένων.